Almanya'dan Suudi Arabistan'a 417 milyon euroluk silah satışı

Almanya’nın, Yemen'deki savaşta rolü gerekçesiyle eleştirdiği Suudi Arabistan’a yalnızca bu yılın Ocak ve Eylül döneminde yaklaşık 417 milyon euroluk silah sattığı açıklandı.

Almanya'dan Suudi Arabistan'a 417 milyon euroluk silah satışı

Almanya’nın, Yemen’deki savaşta rolü gerekçesiyle eleştirdiği Suudi Arabistan’a yalnızca bu yılın Ocak ve Eylül döneminde yaklaşık 417 milyon euroluk silah sattığı açıklandı.

Almanya Ekonomi Bakanlığı’nca Yeşiller Partisi’nin soru önergesine verilen yanıtta, Suudi Arabistan’ın, Almanya’nın yılın başından bu yana Cezayir’in ardından en çok silah sattığı ikinci ülke olduğu bildirildi.

Almanya, yılın 9 ayında Cezayir’e yaklaşık 741.5 milyon euroluk silah satışı yaparken, Suudi Arabistan’a ise yaklaşık 417 milyon euroluk silah sattı.

Almanya, 2016’da Suudi Arabistan’a 530 milyon euro değerinde silah ihracatına izin verirken, geçen yıl bu rakam 249 milyon euroya gerilemişti. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre savaşın devam ettiği Yemen’de, ülke nüfusunun yüzde 75’i yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor. Almanya arka planda yaptığı satışın aksine, Suudi Arabistan’ı Yemen savaşındaki rolü nedeniyle eleştiriyor.