Almanya'da polis direnişçilere saldırdı: Bir gazeteci hayatını kaybetti

Hambach ormanında linyit ocağının genişletilmesi için ağaçların kesilmesine karşı çıkan direnişçilere polis saldırdı.

Almanya'da polis direnişçilere saldırdı: Bir gazeteci hayatını kaybetti

Hambach ormanında linyit ocağının genişletilmesi için ağaçların kesilmesine karşı çıkan direnişçilere polis saldırdı. Operasyon sırasında bir gazeteci yüksekten düşerek yaşamını yitirdi.

Almanya’nın Aachen kenti yakınlarındaki Hambach ormanında meydana gelen protestolara yönelik dün polis tarafından operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sırasında bir gazeteci yüksekten düşerek hayatını kaybetti.

Polisin yaptığı açıklamaya göre gazeteci iki ağaç arasında kurulu 15 metre yüksekliğindeki asma köprüden düştü.

Olay üzerine Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul olay üzerine operasyonun durdurulduğunu duyurdu.

“Hambacher Forst” adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda operasyon yapıldığı sırada gazetecinin öldüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bize ormanda uzun süredir gazeteci olarak eşlik eden arkadaşımız 20 metre yükseklikteki bir asma köprüden düştü. Bu sırada polis ve (enerji şirketi) RWE ağaç ev köyünü boşaltmaya çalışıyordu. O sırada özel tim, asma köprünün yakınlarında bir aktivisti gözaltına alıyordu. Düşen kişi, muhtemelen oraya gitmeye çalışıyordu”

Alman Polisi: Operasyon yoktu

Aachen polisinin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise kaza sırasında eylemcilere yönelik bir müdahalenin olmadığı savunularak “kazanın olduğu sırada kazaya uğrayan kişinin bulunduğu ağaç eve herhangi bir polis operasyonu yapılmıyordu” ifadeleri kullanıldı.