Ali Koç'a 'A Spor' tepkisi: Ananaslı ilişki bitmedi mi?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un A Spor'a yasak koyması üzerine, Sabah gazetesinde Koç Holding'in 'FETÖ' ile ilgili geçmiş defterleri açıldı.

Ali Koç'a 'A Spor' tepkisi: Ananaslı ilişki bitmedi mi?

Fenerbahçe Başkanı ve TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç, salı günü gerçekleştirdiği ‘Camiaya Sesleniş’ programına AKP’nin yayın organı A Haber’in spor kanalı olan A Spor’un muhabirinin katılmasına izin vermemişti.

A Spor’un Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu’yla ilgili yaptığı haberlere tepki gösteren Koç, programdaki diğer kanalların muhabirlerine seslenirken “Tesislere girme yasağı, Fenerbahçe’yi takip edemezsiniz diye cezalar vermeyeceğiz, müdürlerinizle, patronlarınızla ilişkiye girmeyeceğiz. Oyuncularımızla röportaj yapma konusunda testiyi taşıyanlara daha fazla öncelik vereceğiz.” demiş ve ardından A Spor’u kastederek  “O yüzden buraya tek gelmek isteyip de gelemeyen kişi o medya organının mensubu olmuştur. Sizler burada olmayı bize göre hak ediyorsunuz.” demişti.

Koç’un bu kararı sonrası A Haber ve diğer AKP’ye yakın medya organları, olaya ilişkin tepkisini “Ali Koç A Spor’u hedef gösterdi” başlıklı haberlerle gösterirken, bugün iktidarın bir başka yayın organı Sabah’ta ise tepkinin boyutu Koç’a ‘FETÖ’ göndermesi yapmaya kadar vardırıldı.

“CHP’YE HAZIRLANIYOR” İDDİASI

Sabah’ın yazarı Mahmut Övür, CHP’deki Kılıçdaroğlu-İnce çekişmesi sürerken Ali Koç’un yeni bir siyasi aktör olarak  devreye girebileceğini öne sürüp, A Spor’a gelen yasağın da buna hazırlık kapsamında yapılmış bir “siyasi strateji”nin ürünü olduğunu belirtti. Övür yazısının sonunda da Fethullah Gülen’le Koç Holding yönetimi arasındaki ilişkileri hatırlatıp “Şimdi merak ediyorum; acaba 70’lerde dede Vehbi Koç’un evinde buluşmayla başlayan, 2010 sonrası genç yaşta vefat eden Mustafa Koç’un “ananaslı” konuşmasıyla süren ilişki bugün bitti mi bitmedi mi?” diye sordu.

Övür’ün yazısında o bölümler şöyle:

Hangi siyasi kulise kulak kabartsak ve ne zaman CHP’nin yarattığı umutsuzluk konuşulsa o isimden, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan söz ediliyor. Hele şu sıralarda bu öyle gizli saklı da yapılmıyor, özellikle CHP’liler açık açık Koç’un geleceğin “başkan” adayı olacağını söylüyor.

Önceki gün aHaber’de Memleket Meselesi programında CHP’deki Kılıçdaroğluİnce kavgası konuşulurken, satır arası şunu söyledim: “Hiç belli olmaz belki de spor camiasından yeni bir siyasi aktör devreye girebilir…” Sözün üzerinden çok geçmeden, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un aSpor’a “yasak” koyduğu haberi geldi. Gerekçe de bizzat Koç tarafından aSpor’da yayımlanan ama onlarca haber sitesinde de yer alan eleştirel Fenerbahçe haberleriydi.
İnanılır gibi değil. Bu ülkede, Cumhurbaşkanı’na yapılan ağır hakaretleri bile basın özgürlüğü olarak niteleyenler nasıl oluyor da, her yerde çıkmış haberleri yasağın gerekçesi gösteriyordu.

***

Doğrusu gelinen bu nokta beni hiç şaşırtmadı. Şaşırtmadı çünkü bunun yalan veya yanlış bir habere tepkiden ve bazı yorumcuların söylediği “Koç’un göreve geldikten sonra yaşanan sportif başarısızlığın üstünü örtme çabası”ndan öte bir anlamı var. Bugün değilse bile gelecekte şu soruların cevabı netleşecek.
Acaba Ali Koç’un bu haksız çıkışı yukarıda sözünü ettiğim siyasi stratejiyle ilgili olabilir mi? Ya da şöyle diyelim, Acaba aSpor üzerinden iktidarla kavga eden bir başkan imajı yeni medya stratejisi mi?
Bir an Aziz Yıldırım’ın FETÖ ile amansız kavgasının nasıl bir imaj oluşturduğunu hatırlayın. Kim bilir belki de birileri Macron değilse bile Berlusconi hayali kuruyor olabilir!
Bütün bunlar bana 17-25 Aralık darbesinden sonra yazdığım FETÖ elebaşının Koç sevgisini de hatırlattı. Şimdi merak ediyorum; acaba 70’lerde dede Vehbi Koç’un evinde buluşmayla başlayan, 2010 sonrası genç yaşta vefat eden Mustafa Koç’un “ananaslı” konuşmasıyla süren ilişki bugün bitti mi bitmedi mi?”