Albayrak Mercedes'ten inip bunlara mı binecek?

Yeni araç kullanımında Türkiye’de montajı yapılan araçların tercih edilmesi de zorunlu olacak.

Albayrak Mercedes'ten inip bunlara mı binecek?

Ekonomik krize doğru sürüklenen Türkiye’de Hazine ve Maliye’nin başındaki isim Berat Albayrak, 2018 mali yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf tedbirleri alınmaya başlanacağını açıklamıştı. Bu kapsamda yeni araç kullanımında Türkiye’de montajı yapılan araçların tercih edilmesi de zorunlu olacak. Türkiye’de üretilen araçlara bakıldığında ise makam aracı olabilecek dört farklı model göze çarpıyor.

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul’un haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, kamu araçlarında yapılacak tasarruf hamlesi için harekete geçtiği öğrenildi. Kamu kuruluşlarına gönderilen yazıda KİT’lerden 14 Eylül’e kadar gerekli listeyi göndermeleri istendi.

Edinilen bilgiye göre; araçların hem sınıflarının düşürüleceği hem de sayılarının azaltılacağı öğrenildi. Buna ek olarak, araç kullanımında Türkiye’de montajı yapılan araçların tercih edilmesi de zorunlu olacak.

En ucuzu 168 bin 900 TL

Türkiye’de Renault, Toyota, Fiat, Honda ve Hyundai gibi markaların araçlarının montajları yapılıyor.

Makam aracı olabilecek araçlar ise Fiat’ın Egea, Renault’un Megane, Toyota’nın Corolla ve Honda’nın Civic araçlarının sedan modelleri olabilir Bu araçların dizel motorlu ve en dolu pakete sahip olanlarının fiyatları ise 168 bin 900 TL ile 206 bin 900 TL arasında değişiyor. Albayrak’ın tasarruf tedbirleri arasına aldığı makam araçlarında bizzat kendisinin ve diğer bakanların kullandığı her birisi trilyon değerlinde lüks araçların da sözkonusu olup olmayacağı ise merak konusu.