'İyi Parti'den 'Türkçe ezan' tepkisi: Beynamazlar korosu bilmelidir ki...

'İyi Parti'nin açıklamasında "Namazda gözü ezanda kulağı olmayan bir güruh, Türkçe Ezan hezeyanıyla gündemimizi işgal etmeye çalışmaktadır." denilirken tartışmanın AKP ve CHP'nin "seçim stratejisi" olduğu savunuldu.

'İyi Parti'den 'Türkçe ezan' tepkisi: Beynamazlar korosu bilmelidir ki...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ kararı sonrası başlattığı ‘Türkçe ezan’ tartışmasına CHP’den sonra ‘İyi Parti’ de katıldı. Açıklamada yapılan dinci ve milliyetçi vurgular ile kullanılan ayrımcı ifadeler, partinin sağcı kimliğinin de tipik bir örneğini oluşturdu.

‘İyi Parti’ Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer imzasıyla yapılan açıklamada “İktidar milli değerlerimizi hedef alan tutumlarını aralıksız sürdürürken, konforlu siyasetin diğer ucundaki ana muhalefetin bazı isimleri de manevi değerlerimizi tahrip peşindedir.” denilirken “Ak Parti’nin milliyetçiliğe karşı yeniden başlattığı saldırılara, CHP’deki unsurların da mukaddesata saldırarak eşlik etmesi ibretlik bir sahnedir.” ifadeleri kullanılarak, yaşananların iki partinin seçim stratejisi olduğu savunuldu.

‘Türkçe ezan’ talep edenlerin ‘Namazda gözü ezanda kulağı olmayan bir güruh’ diyerek nitelendirildiği açıklamada, bu talepte bulunanlara yönelik “Cenaze merasimlerinde avluda durup, ölünce de musallaya yatmak dışında camiye yolu düşmeyenlerin, Ezan-ı Muhammed-i’den rahatsızlık duymalarına elbette şaşırmıyoruz. Ancak, CHP’nin de milletvekili seviyesinden dahil olduğu bu beynamazlar korosu bilmelidir ki, ezanlarımız Türk vatanında ilelebet okunacak ve ilelebet “Allah-u Ekber” diye başlayıp “La ilahe illallah” diye bitecektir.” ifadeleriyle seslenildi.

Açıklama, “Türklüğümüzün meze edilmesine de, mukaddesatımıza dil uzatılmasına da, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Ak Parti ve CHP’nin milliyet ve mukaddesat üzerinden yürütmek istedikleri bu kamplaşma senaryosu milletimizin ferasetini yenemeyecektir. Şu gerçeği bir kez daha haykırıyoruz ki; Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız. İYİ PARTİ milletimizin gösterdiği istikamette yürümeye devam edecektir.” ifadeleriyle son buldu.