AKP'li yazardan yeni havalimanına isim önerisi: Bizim mahalleyi kızdıracağım ama...

AKP'li yazar Süleyman Özışık, 3. havalimanının ismi için "hoşgörü ve uzlaşı" çağrısı yaparak Atatürk isminin verilmesini önerdi.

AKP'li yazardan yeni havalimanına isim önerisi: Bizim mahalleyi kızdıracağım ama...

AKP iktidarı 1923 Cumhuriyeti’ni 16 yıl içinde adım adım yıkıp yok ederken kimi çevrelerin havalimanının ismine indirgediği ‘muhalefet’ düzeyi yandaş medyada da alıcı bulmuş görünüyor. AKP’nin yayın organlarından Türkiye Gazetesi‘nin yazarı Süleyman Özışık, bugün resmi açılışı yapılacak havalimanının ismi için “hoşgörü ve uzlaşı” çağrısı yaparak Atatürk isminin verilmesini önerdi.

Havalimanının ismi için kimilerinin ‘Mevlana’, ‘Abdulhamid Han’, ‘İstanbul’ gibi isimleri önerdiğini belirten Özışık, kendisinin bunlara itiraz etmediğini, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ ismi için ise itirazının bulunduğunu söyledi. AKP’li yazar, itirazını ise elbette Erdoğan yandaşlığıyla açıkladı: “Zira, kendisi zaten koca İslam dünyasının kalbinde ve duasında. Yani olabilecek en yüce, en güzel yerde…”

Yazısının devamında ise “Bizim mahallenin sakinlerini kızdıracağımı biliyorum ama yine de söyleyeyim.” diyen yazar, ‘Atatürk’ isminin yeni havaalanına verilmesinin “çok şık” bir davranış olacağını yazdı.

Böyle düşünmesini de iki “neden”e dayandıran Özışık, ‘Atatürk’ isminin ülkenin ayrıştığı iddia edilen tüm kesimlerinin anlaştığının simgesi olacağını öne sürerken, bu isimle birlikte ayrıca Osmanlı’dan geldiğini öne sürdüğü “hoşgörü ve özgürlük” söyleminin yaşatılmış olacağını belirtti.

Özışık’ın yazısında o bölüm şöyle:

“Bizim mahallenin sakinlerini kızdıracağımı biliyorum ama yine de söyleyeyim. Atatürk isminin yeni havaalanına verilmesi bence çok şık bir davranış olur.

İki nedeni var!
Birincisi, kapatılacak olan havaalanının adının buraya taşınması zarif bir yaklaşım olur. İkincisi ise ülkenin ayrıştırıldığı iddia edilen tüm kesimlerinin bir konuda olsun anlaştığının simgesi olmuş olur.
Şahit olduğum bir meseleyi anlatarak yazıyı sonlandırayım.
Kanuni Sultan Süleyman, Kudüs Yafa kapısının üzerine “Lâ ilâhe illallah, İbrahim Halîlullah” yazdırmıştı.
Sebebi neydi biliyor musunuz?
Çünkü Osmanlı Devleti’nde hoşgörü ve özgürlük, devletin gücüyle doğru orantılı yürüyordu. Devlet güçlendikçe, diğer kesimlere gösterilen hoşgörünün seviyesi de artıyordu.
AK Parti de bunu pekâlâ yapabilir ve bence yapmalı da!..”