AKP'li yazar Erdoğan'a soramadığını İnce'ye sordu: Kapitalizme neden tek itirazın yok?

AKP'li yazar Salih Tuna, sosyalistlerin kapitalizmin ekonomik krizlerinden sevinç duyduğunu öne sürdü, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye "Kapitalizm dinine karşı neden tek itiraz cümlen yok?" diye sordu.

AKP'li yazar Erdoğan'a soramadığını İnce'ye sordu: Kapitalizme neden tek itirazın yok?

AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın yazarı Salih Tuna, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye neden kapitalist ekonomi düzenine karşı bir itirazının olmadığını sordu.

Türkiye’de son dönemde giderek daha fazla konuşulan ekonomik kriz senaryolarına ilişkin beklentileri köşesine taşıyan Tuna, AKP’nin kapitalizmin sınırlarını zorladığını, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının da bu nedenle Türkiye’nin notunu kırdığını iddia etti.

Yazısında Türkiye’yi yerli yabancı sermayenin çiftliğine çeviren, para babalarının partisi AKP’nin 16 yıllık yağma sicilini sorgulamayan Tuna, bunun yerineyse sola ve sosyalistlere sataştı. Sosyalistlerin “ekonomik krize aşerdiği” ve doların yükselmesiyle sosyalistlerin “coştuğu” yalanını ortaya atan yazar, adaylığı süresince ağzından sosyalist olduğuna dair bir ifade duyulmayan, aksine sürekli olarak piyasa ekonomisine ve Batı sermayesine güven vermeye çalışan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye “Kapitalizm dinine karşı neden tek itiraz cümlen yok?” diye sordu.

Tuna’nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Ekonomik krizin kapitalizmin doğal bir sonucu olduğunu söyleyen yazar,

Kapitalizmin sınırlarını herhangi bir şekilde zorlayacak olursanız, konsil mesabesindeki “Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşları” önce notunuzu kırar, sınırlara çekilmezseniz de aforoz eder.
Aforoz etmeden önceki son uyarının adı, ekonomik krizdir.
Aslında ekonomik kriz kapitalizminin doğal sonucu, hatta, eskilerin ifadesiyle mütemmim cüzüdür.
Agamben bu krizin, “itaat etmelisiniz” anlamına geldiğini söyler.
Yerden göğe kadar haklıdır.
Kapitalizmin tanrısı faizsiz yapamaz. Bu konuda “günahkârlık” yapanı da zinhar affetmez.
Yani, arpasını kesenin ümüğünü sıkar.
Tuhaf olan şu:
Bizim solcularımız, sosyalistlerimiz bu “tanrıya” isyan edeceklerine, bu “tanrının” kendine “itaat etmeyenleri” hizaya çekme zamazingosu olan “ekonomik krize” adeta aşeriyorlar.
Dolar yükselince de coşuyor, cezbeye giriyorlar.
Hülasa, kapitalizmin tanrısı kurbanlar istiyor, bunlar havalara uçuyor. Sonra da “muhalifim” diye ortalıkta dolaşıyorlar.
Muharrem İnce’leri de böyle.
Yahu sen muhalifsin, sırtında yumurta küfesi mi var? Kapitalizm dinine karşı neden tek itiraz cümlen yok?