AKP'li yazardan 'analiz': Fenerbahçe'yi kemalizm batırdı

AKP'li yazar Serdar Arseven, Fenerbahçe'nin futbolda küme düşme hattına girmesinin sebebini takım ve taraftarın "işi ideolojik boyuta taşıması"na bağladı.

AKP'li yazardan 'analiz': Fenerbahçe'yi kemalizm batırdı

Süper Lig’deki yeni sezonda çıktığı 10 maçın sadece 2’sinden galibiyet alarak küme düşme hattına yaklaşan Fenerbahçe’nin durumu, yandaş kalemlere Atatürk ve Cumhuriyet’e karşı alerjilerini göstermek için malzeme çıkardı.

AKP’ye yakın Milat gazetesi’nin yazarı Serdar Arseven, sarı lacivertli kulübün son olarak Ankaragücü’ne evinde 3-1 yenildiği maçı köşesine taşırken, yenilginin sebebi olarak takımın ve taraftarlarının 10. yıl Marşı’nı okuyup “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı atmasını gösterdi.

AKP döneminin en çok kazanan gruplarından Koç Holding’in genç patronu Ali Koç’un kulübün başkanlığa geçme sürecinde bu sloganı atıp işi  “ideolojik” noktaya çektiğini öne süren Arseven, “Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı, hiç şüphe yok ki… Koşmadığı ve koşturmadığı halde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” diye slogan attıran ve attıranları, taraftarı olduğu Fenerbahçe’nin kapısından içeri sokmazdı herhalde.” dedi.

Eski bir Akit yazarı da olduğu bilinen Arseven’in “Dörtlü Zirve, Kemalizm ve Fenerbahçe!..” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Küme düşme hattındaki Fenerbahçe’nin yeni yönetimi, dört aydır maaş alamayan Ankaragücü’nden 3 yiyerek sıfır çektikleri maçın öncesinde, tribünlere 10.Yıl Marşı’nı okutmuş…

İtiraz edenler olabilir ama varsın olsun, Ali Koç Başkanlığı alırken “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” diye haykırmak suretiyle işi ideolojik noktaya çekmişse, tribünler de futbolu “ideoloji”ye dönüştüreceklerdir elbette.

Bu anlayışta “alt yapı”ya ağırlık vermek yoktur, bu anlayışta, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” diye slogan atmak yerine “rakipleri bunaltacak kadar pres yapan” bir takımı oluşturmak yoktur.

Ya ne vardır?..

Rıdvan Dilmen açıkladı;

“Bizim üç büyükler, Avrupa’nın sıradan takımlarından yüzde 10 daha az koşuyorlarmış!”

Yani, Avrupalılarla yaptıkları her maça kafadan 1 futbolcu eksik çıkıyorlarmış.

Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı, hiç şüphe yok ki…

Koşmadığı ve koşturmadığı halde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” diye slogan attıran ve attıranları, taraftarı olduğu Fenerbahçe’nin kapısından içeri sokmazdı herhalde.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübünü bu hallere düşürmeye kimsenin hakkı yoktur efendim!

Kabahat bütün faturanın yüklendiği Antrenör Cocu’da filan değildir…

Atatürk’ün kemiklerini sızım sızım sızlatan…

Çağdışı zihniyettedir efendim!..”