AKP'li Sarıeroğlu'ndan ittifak açıklaması: Aday göstermememiz söz konusu değil

AKP'li Jülide Sarıeroğlu, MHP ile ittifak kapsamında AKP'nin bazı il ve ilçelerden aday göstermeyeceğine ilişkin iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

AKP'li Sarıeroğlu'ndan ittifak açıklaması: Aday göstermememiz söz konusu değil

AKP’li Jülide Sarıeroğlu, MHP ile ittifak kapsamında AKP’nin bazı il ve ilçelerden aday göstermeyeceğine ilişkin iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. Sarıeroğlu konuya ilişkin “Adana ve 15 ilçesi başta olmak üzere, ülkemizin geri kalan 80 ili ve tüm ilçelerinde aday göstermememiz diye bir şey söz konusu olamaz. Bu, milletimize duyduğumuz saygının gereğidir” ifadelerinde bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu, AKP Seyhan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Sarıeroğlu burada gerçekleştirdiği konuşmasında yerel seçimlerin yaklaştığını belirterek “İlk günden itibaren AK Parti olarak gönüllere dokunan, çalışarak sandıkta başarı elde eden bir partiyiz. Bu anlayışımızı sürdürmeye devam ediyoruz”  dedi.

Yerel seçimlerde aday belirleme konusu ve MHP işe ittifaka ilişkin açıklamalarda bulunan Sarıeroğlu şunları söyledi;

“Herkesin kafasında, ittifakla ilgili olarak Adana ve diğer illerimizle ilgili olarak sorular olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımızın konuşması gayet net. En son yaptığı açıklamalar ortada. AK Parti olarak en son seçimde Adana’da aldığımız oy herkesin malumu. Bunun yanı sıra arkamızdaki partiye attığımız fark 9 puan. Gerçekten çok önemli bir farkı ortaya koymuş durumdayız. Adana ve 15 ilçesi başta olmak üzere, ülkemizin geri kalan 80 ili ve tüm ilçelerinde aday göstermememiz diye bir şey söz konusu olamaz. Bu, milletimize duyduğumuz saygının gereğidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde, Adana’da da 15 ilçemizde de tüm diğer il ve ilçelerimizde de en güçlü, vatandaşlarımızın gönlüne dokunacak adaylarla yerimizi alacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum”

Ekonomide yine ‘dış güçler’ söylemi

Konuşmasında ekonomideki gidişata da değinen Sarıeroğlu bu sürecin ‘Türkiye’nin iç dinamiklerinden kaynaklanan bir süreç olmadığını’ söyledi. ‘Ekonomiye yapılan saldırıların’ bertaraf edildiğini öne sürerek “Önlemlerimizi almış durumdayız, güçlü bir ekonomiye sahibiz. Ekonomimiz ehil ellerde” dedi.