AKP'li Resul Tosun Atatürk'ü hedef aldı: Müslüman ismini bile değiştiren deist bir şahıs...

AKP'li yazar Resul Tosun, Star'daki yazısında Atatürk'ü hedef aldı, "ortak değer olup olmadığı tartışmalıdır" dedi.

AKP'li Resul Tosun Atatürk'ü hedef aldı: Müslüman ismini bile değiştiren deist bir şahıs...

Safiye İnci isimli AKP destekçisi bir genç kadın, Anıtkabir tören alanında Atatürk’e küfür ettiği videoyu sosyal medyadan paylaşmış ve ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

AKP’nin yayın organlarından Star‘ın yazarı ve eski AKP Tokat Milletvekili Resul Tosun ise konuyla ilgili isim vermekten kaçınarak yazdığı köşe yazısında, Atatürk’ü ve dönemini hedef aldı. Atatürk’ü “Yaptığı hiçbir köklü değişikliği referanduma götürmeden halka sormadan, devlet zoruyla dayatan şahsiyet”, “Ailesinin koyduğu Müslüman ismini bile değiştiren deist bir şahıs” olarak niteleyen Tosun, “Birileri tarafından idol kabul edilebilir ama o ülkenin ortak değeri olup olmadığı tartışmalıdır!” dedi.

Tosun’un yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Fikir özgürlüğü bağlamında herkes herkesi tartışabilir. Artısını eksisini söyleyebilir.

Birilerini sevip sevmediğini de söyleyebilir.

Ancak birilerinin sadece iyi tarafının söylenmesi serbest bırakılır eleştirisi yasaklanırsa ve ülkenin ortak değeri ilan edilirse, bu durum ifade özgürlüğüne aykırı bir durumdur.

Yaptığı hiçbir köklü değişikliği referanduma götürmeden halka sormadan, devlet zoruyla dayatan şahsiyetler, birilerinin idolü olabilirler ama o ülkenin ortak değeri olup olmadıkları tartışmalıdır!

Hele hele ezici çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede ailesinin koyduğu Müslüman ismini bile değiştiren deist bir şahıs da birileri tarafından idol kabul edilebilir ama o ülkenin ortak değeri olup olmadığı tartışmalıdır!

Fakat tartışma seviyeli olmalıdır.

Küfür ve hakarete tevessül edilmemelidir.

Küfür ve hakaret eden de kim olursa olsun cezasını çekmelidir.

Ama cezası da âdil olmalıdır!”