AKP'li Elitaş: 'Laiklik elden gidiyor' diyen Muharrem, şimdi umre seyahatiyle övünüyor

Konuşmalarında sık sık dini mesajlar vererek AKP söylemiyle ters düşmemeye çalışan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye birlikte Umre ziyareti yaptıkları AKP'li Mustafa Elitaş'tan tepki geldi.

AKP'li Elitaş: 'Laiklik elden gidiyor' diyen Muharrem, şimdi umre seyahatiyle övünüyor

AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Elitaş, konuşmalarında sık sık dini göndermeler yaparak AKP’nin dilini aratmayan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi, “CHP’den önce başka bir grup başkanvekili gidecekti umreye, Muharrem İnce piyangodan çıktı. O zamanlar ‘Laiklik elden gidiyor’ diyen Muharrem, şimdi umre seyahati ile övünüyor” dedi.

Elitaş, Muharrem İnce ile yaptıkları umre ziyaretiyle ilgili şunları söyledi: “2010 yılında tesadüfen gittiği umreden, herhalde Müslümanlar hakkında eline bir terazi geçtiğini zannediyor. ‘Ben hacı oldum’ diyor, ‘umre yaptım’ diyor. Umreye biz beraber gittik. Sebep de 3 bin 650 maddelik Türk Ticaret Kanunu’nu üç günde çıkartınca, MHP Grup Başkanvekili’nin, Meclis Başkanımıza teklifiydi. ‘3 günde biz 4 yıllık kanunu çıkarttık. Bize bir umre seyahati yaptırır mısınız?’ dedi. Kabul edildi. CHP’den önce başka bir grup başkanvekili gidecekti umreye, Muharrem İnce piyangodan çıktı. Yani tesadüfen gittiği umre seyahatini, ‘Ben hacı oldum, Müslümanlar hakkında kimin Müslüman kimin değil diye elimde bir terazi var’ diye bu işe çıkıyor.

“ZORLA UMRE ZİYARETİ YAPTI”

Allah’tan başka hiç kimsenin kimse hakkında dini vecibelerini veya inançlarını tartacak bir alet yoktur. Ölçüsü daha mümkün değildir. Bunu tartacak tek Cenabıhak’tır. Mahşer gününde, hesap gününde herkes hesabını verecek. Bugün yalanlarla, iftira ile siyaset yapmak hiç kimseye fayda sağlamaz. Hele hele zorla umre seyahati yapmış birisi. O zamanlar ‘Laiklik elden gidiyor’ diyen Muharrem, şimdi umre seyahati ile övünüyor. Önce ‘Kurban ettiler beni’ derken, şimdi ‘Umre yaptım’ diye övünüyor.”