AKP’li belediyedeki çalışan: Seçim çalışmalarına katılmaya zorluyorlar

AKP’li belediyedeki bir çalışanın aktarımına göre, memurların mitinglere katılım için fişlendiği ve zorla seçim çalışması yaptırıldığı ortaya çıktı.

AKP’li belediyedeki çalışan: Seçim çalışmalarına katılmaya zorluyorlar

AKP’li belediyede görevli bir çalışanın iddiasına göre, memurlar fişlenerek zorla seçim çalışması yaptırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bünyesine bağlı İGDAŞ’ta görev yapanların, AKP ilçe teşkilatları tarafından aranıp zorla toplantıya ve seçim çalışmalarına çağrıldıkları, telefon görüşmesinde T.C. kimlik numaralarının okunduğu ve “Gelmezseniz ilgili yerlere bildirilecekseniz” diye tehdit edildikleri iddia edildi.

Birgün’den Erk Acarer’in haberine göre İBB’de çalışan K.S. adlı yurttaş şu bilgileri aktardı: “İBB’ye bağlı iştiraklerden biri olan İGDAŞ’ta çalışıyorum. Israrla AKP ilçe başkanlığından aranıp seçim çalışmalarına katılmaya zorlanıyorum. Kurumdaki herkes arandı. İştiraklerde çalışanların, katılımının zorunlu olduğu söylendi.”

“Kişisel bilgilerimizi ne hakla verirler?”

K.S. şöyle devam etti: “AKP ilçe teşkilatta çalıştığını söyleyen iki kadın birer hafta ara ile arayıp ısrar etti. Numaraları kayıtlı. Bana T.C. kimlik numaramı söylediler. Açıkçası, ‘kayıt tuttuk fişledik’ demeye getiriyorlar. ‘İştiraklerde katılım zorunlu’ dediler. Yoklama alınacağını söylediler. ‘Siz bilirsiniz, gelmeyenler ilgili yerlere bildirilecek’ diyerek tehdit ettiler.”
Ataşehir AKP İlce teşkilatından arandığını ifade eden K.S. şöyle devam etti: “Kişisel bilgilerimizi kim ve hangi hakla paylaşıyorlar, tedirginiz. Ataşehir AKP İlçe Teşkılatı’nda çalışacak kişi yok. Bu yüzden bizi istismar ettiklerini düşünüyoruz.”