AKP'den oda ve borsa başkanlarına adaylıkta kolaylık düzenlemesi

AKP'li milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı'na TOBB kanununda değişiklik için başvuruda bulunuldu.

AKP'den oda ve borsa başkanlarına adaylıkta kolaylık düzenlemesi

AKP’li milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı’na TOBB kanununda değişiklik için başvuruda bulunuldu. Kanun teklifine göre, seçimlerde aday olan oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyelerine aday olamamaları veya seçilmemeleri halinde eski görevlerine dönme imkanı tanınacak.

AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Türkiye Odalar ve Borsalar Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun teklifini TBMM başkanlığına sundu.

Kanun teklifine göre, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan Birlik Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyelerinin, seçilemedikleri takdirde eski görevlerine dönebilmesi sağlanacak.

Kanun kabul edilirse, oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri, aday olamadıkları veya seçilemedikleri takdirde en geç Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilanını takip eden bir ay içinde eski görevlerine dönebilecek.