AKP'de yerel seçim ve MHP kararları

AKP'nin Erdoğan liderliğindeki son kapalı toplantısında yerel seçim ve MHP ile ilişkilere ilişkin bir dizi karar alındığı belirtildi.

AKP'de yerel seçim ve MHP kararları

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını istifa ettirip yerine Mustafa Tuna ve Mevlüt Uysal’ı getiren AKP’de bu iki şehir için yerel seçimde kimin aday gösterileceği merak konusuyken, adalık için iki ismin öne çıktığı konuşuluyor.

Hürriyet‘ten Hande Fırat’ın haberine göre, AKP yoklamalarında İstanbul için eski rejimin ‘Son Başbakan’ı ve şimdi TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım’ı, Ankara için ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin ilk sırada çıktı.

Habere göre, partinin Salı gecesi Erdoğan’ın başkanlığında yaptığı toplantıda bir dizi karar alındı.

Buna göre Erdoğan’ın TBMM’deki milletvekili sayısını düşürmemek adına “İki kişi dışında vekil istifası olmayacak” dediği, bu “kontenjan”ın da Ankara ve İstanbul için kullanılabileceği belirtildi.

Aday seçimlerinde AKP’li olmayan bazı isimlerin de tercih edilebileceğinin belirtildiği haberde, buna örnek olarak İzmir için İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener gösterildi.

MHP DESTEĞİ YOKSA KARARNAME

Toplantıda ayrıca MHP ile ilgili izlenecek strateji ele alındı. Buna göre iki parti arasında tansiyon, MHP’den bir hamle gelmedikçe yükseltilmeyecek.

Öte yandan toplantıda Meclis’teki yasama faaliyetleri için de karar alındı. Buna göre AKP’nin Meclis’e sunduğu yasa teklifleri Meclis’e gönderilmesi halinde geçerse geçecek, geçmezse kararname yöntemine başvurulacak.

Hatırlanacağı üzere emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önerinin gündeme alınması AKP’nin itirazına rağmen dört partinin ortak oyuyla kabul edilmiş ancak önergenin oylanması sırasında ise MHP, Genel Başkan Bahçeli’nin müdahalesiyle çekimser kalarak desteğini geri çekmişti.