AKP'de 'ders' tedirginliği

Yandaşlar, 24 Haziran'da seçmenin AKP'ye olası 'ders' verme ihtimaline karşı uyarı yaptı. Bu uyarı İstanbul'da konuşma yapan Erdoğan'dan da geldi...

AKP'de 'ders' tedirginliği

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için AKP’ye ayrı, Tayyip Erdoğan’a ayrı oy verilecek olması nedeniyle yandaşlarda Meclis’te çoğunluğu kaybetme tedirginliği ortaya çıktı.

AKP’nin yayın organlarından Star’ın yazarı Ersoy Dede, Twitter adresinden takipçilerine seslenerek “Vakit; “oyumu Erdoğan’a veriyorum, AK Parti’ye de bir ders verelim” vakti değil.” derken, “Bir ders verilecekse hareketin lideri ders verir partisine. Detayını yazacağım. Uyanık olun..” çağrısı yaptı.

AKP’nin sosyal medyadaki fenomenlerinden Ahmet Üstün de, Meclis’in HSK üyelerinin belirlenmesindeki etkisine dikkat çekerek, AKP’ye verilmesi gereken ‘ders’in 2019’da yapılacak yerel seçimlere ertelenmesini istedi.

ERDOĞAN DA UYARDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bugün restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, AKP’nin Meclis’teki çoğunluk gücünün korunmasının önemine dikkat çekerek, “Milletimizin oyunu kullanırken her zamankinden daha fazla düşünmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanına ülke yönetme yetkisi verirken, onu Meclis’te yalnız bırakmak da olmaz. Meclis cumhurbaşkanıyla ne kadar uyum içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazanır.” dedi.

Erdoğan’ın daha önce de partili milletvekillerini “Aman seçmenimizi mühür hatasına düşürmeyelim. ‘Nasıl olsa MHP de bizden. MHP’ye de oy verelim’ havasına girmesin kimse. MHP ile AK Parti arasındaki bu çizgiye de dikkat edelim. Bu anlamda rehavete kapılmayalım” diyerek uyardığı aktarılmıştı.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/04/erdogan-parlamentoda-umduklari-sonucu-alamayacaklar/