AKP'de Adnan Bali sevinci: Biz antikapitalist ideolojiyle büyüdük, bir bankacıya teşekkür edeceğim aklıma gelmezdi

AKP'li yazar Sibel Eraslan, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'ye "Bu ülkenin sadece refahını paylaşacağız?" dediği sözleri için teşekkür etti.

AKP'de Adnan Bali sevinci: Biz antikapitalist ideolojiyle büyüdük, bir bankacıya teşekkür edeceğim aklıma gelmezdi

Türkiye’de sermaye düzeninin açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiği milyonlarca emekçi, piyasalarda yaşanan dalgalanma nedeniyle daha da zora düşerken İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin sarfettiği “Bu ülkede sadece refahını mı paylaşacağız?” sözleri büyük tepki çekmişti.

Bali’nin sömürü gerçeğini ters yüz etmenin yanı sıra, sermayenin krizinin acı faturasını da tumturaklı sözlerle emekçilere yıkma çabası, AKP medyasından beklenen desteği aldı. AKP’nin yayın organı Star‘da yazan Sibel Eraslan, Bali’nin bu sözlerle “rahat bir nefes” aldırdığını söyledi. Eraslan, konuyu köşesine taşıdığı yazısında, “antikapitalist” ideolojiyle büyüdüğünü öne sürerken, “Bir bankacıya teşekkür edeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama içten bir temenniyle sağolsun diyorum Adnan Bey’e…”  ifadelerini kullandı.

Eraslan’ın sözleri, gericilikle piyasacılığın AKP’nin alamet-i farikasını oluşturduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Eraslan’ın “Ayşe Teyze’nin çocukları omuz omuza’ başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

‘Sadece refahı değil, zorlukları da paylaşacağız, millet olmak bunu gerektirir, bireylerin vicdanı olduğu gibi, toplumların da kamusal vicdanı vardır…”

Ekranda bunları söylerken İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, onu dinleyenlere rahat bir nefes aldırdı. Çünkü o, işin içinde biriydi. Uzmandı, parayla uğraşıyordu, büyük paraları sıraya sokuyordu. Halbuki, banka, finans, döviz gibi konular, bizlerin pek bildiğimiz işlerden değildi. Hem uzman hem de halden anlayan bir eda ile konuştuğu için Adnan Bali, tereddüt bulutlarını aralamamıza vesile oldu.

Paniği durduracak aklı selim konuşmalarla toplum bilgilendirilmeli diye düşünürken… Gündelik hayatın içinde alınabilecek tedbirler dile getirilse derken… Makro ekonomik reçetelerden ziyade küçük dünyalarımızda uygulanabilir tedbirler neler olabilir diye sorarken… Konuştu Adnan Bali.

Biz antikapitalist ideolojiyle büyüdük. Bir bankacıya teşekkür edeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama içten bir temenniyle sağolsun diyorum Adnan Bey’e…”