AKP Türkiyesinde kadınlara yer yok: Genç kadınların yüzde 43.6'sı ne eğitim görüyor, ne de çalışıyor

Yapılan araştırmada Türkiye’ye dair çarpıcı veriler yer aldı. 

AKP Türkiyesinde kadınlara yer yok: Genç kadınların yüzde 43.6'sı ne eğitim görüyor, ne de çalışıyor

Avrupa Birliği’nin istatistik kurumu Eurostat’ın yakın zamanda yayınladığı Çalışmayan, Eğitim ve Öğrenim Görmeyen Gençler (NEET) araştırmasında Türkiye’ye dair çarpıcı veriler yer aldı. 

Yayınlanan araştırmaya göre “çalışmayan ve eğitim görmeyen” en fazla genç nüfusa sahip olan ülkelerin başında yüzde 30.8 oranıyla Türkiye geliyor. Türkiye’den daha yüksek orana sahip olan tek ülke ise yüzde 32 ile Makedonya.

AKP Türkiyesinin yarattığı tahribatı bütün gerçekliğiyle ortaya koyan araştırmada yüz kızartıcı veriler bununla da sınırlı değil.  Türkiye, Avrupa ülkeleri içerisinde en fazla çalışmayan ve eğitim görmeyen 18-24 yaş arası kadın nüfusa sahip ülke. Türkiye’deki 18-24 yaş arasındaki kadınların yüzde 43.6’sı ne eğitim görüyor, ne de çalışıyor. Erkek vatandaşlarda ise Türkiye’deki gençlerin yüzde 18.2’si ne eğitim görüyor ne de çalışıyor.

Avrupa Birliği’ndeki çalışmayan ve eğitim görmeyen kadınların ortalaması ise 14.3 olarak görülüyor. Kadınlarda bu oran 14.7 olarak bulunurken, erkeklerde ise 13.9 olarak belirtiliyor.