AKP sıralarından Erdoğan'a: Ecevit seninle gurur duyuyor

AKP sıralarından “Ecevit seninle gurur duyuyor” sloganları yükseldi.

AKP sıralarından Erdoğan'a: Ecevit seninle gurur duyuyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama çalışmalarına dikkat çekerek, “Kıbrıs’ta ve Ege’de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz” deyince, AKP sıralarından “Ecevit seninle gurur duyuyor” sloganları yükseldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da yanıt veren Erdoğan “Al diyorum El Nusra bir terör örgütüdür, El Kaide terör örgütüdür” dedi.

Erdoğan, ABD bütçesinden SDG’ye ayrılan 550 milyon dolarlık yardımın 3 milyar dolara çıkarılacağı yönünde duyumlar olduğunu söyledi. “Bizim için Afrin neyse Kıbrıs’taki Ege’deki haklarımız da odur” diyen Erdoğan, “Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmak için yakından takip ediyorlar” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, “Zeytin Dalı Harekâtı siyasete alet edilmemelidir” sözlerine de tepki gösterdi. Grup konuşması sonrası gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir basın mensubunun İlker Başbuğ’un, ”Afrin siyasete alet edilmesin” sözlerini hatırlatması üzerine, ”Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanı’ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Yazıklar olsun gereği yapılacak” cevabını verdi.