AKP artık 'teknoloji' kullanacak: Telekonferans, sanal miting, cep anketi...

AKP'nin seçimlerle ilgili anketleri de bu sene ilk defa cep telefonları üzerinden gerçekleştirmesi planlanıyor. Seçimlere dönük olarak ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın ve belediye başkan adaylarının sanal mitingler gerçekleştirebilmesiyle ilgili de çalışmalar yürütüldüğü öğrenildi.

AKP artık 'teknoloji' kullanacak: Telekonferans, sanal miting, cep anketi...

AKP, seçim çalışmalarında teknolojik yenilikleri etkin bir şekilde kullanma kararı aldı. Yarın gerçekleşecek il yönetim kurulu toplantılarına genel başkan yardımcılarının telekonferans ile katılacağı öğrenilirken; AKP’nin özellikle seçim dönemlerinde yoğun olarak başvurduğu anket araştırmalarını da bu sene ilk defa cep telefonları üzerinden gerçekleştireceği öğrenildi.

AKP’nin MYK toplantısında alınan karara göre Mart yerel seçimlerinde teknolojinin daha aktif kullanılması kararı alındı; uygulama ise yarın yapılacak İl Yönetim Kurulu, ve 6 Kasım Salı günü yapılacak İlçe Yönetim Kurulu toplantılarında genel başkan yardımcılarının telekonferans yöntemiyle katılması ile başlayacak.

YeniŞafak’ın haberine göre, Teşkilat yöneticileri ile genel merkez arasında anlık iletişim sağlamak ve seçim çalışmaları sürecince söylem birlikteliğinin oluşturulması için de Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından bir hazırlık yapılıyor.

Bir GSM şirketinin uygulaması üzerinden oluşturulacak platform ile yaklaşık 2 milyon teşkilat üyesi arasında bilgi akışı sağlanması planlanıyor.

Telefon uygulamasında data verilerinin tutulmayacak olmasıyla parti içindeki bilgilerin dışarıya sızdırılmasının engellenmesi düşünülüyor.

Yerel Yönetim Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmada ise mobil arşivleme sistemi hayata geçiriliyor. AKP’nin girdiği tüm seçimlerdeki aday adayları, adaylar aldıkları oy mülakat değerlendirmelerine bu sistem üzerinden ulaşılabiliyor. Sisteme sadece partinin yetkilendirdiği isimler erişim sağlayabiliyor.

AKP’nin seçimlerle ilgili anketleri de bu sene ilk defa cep telefonları üzerinden gerçekleştirmesi planlanıyor. Seçimlere dönük olarak ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ve belediye başkan adaylarının sanal mitingler gerçekleştirebilmesiyle ilgili de çalışmalar yürütüldüğü öğrenildi.