AKOM'dan İstanbul'a yeni uyarı

İstanbul'un çoğu ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle araçlar ve yayalar zor anlar yaşarken, yağışlar gece yarısına kadar devam edecek.

AKOM'dan İstanbul'a yeni uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM’un uyarılarının ardından beklenen yağışla birlikte çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı. İstanbul’da 22.00’dan itibaren şiddetli yağış etkili oluyor.

Uzun süre boyunca etkili olan şimşekler şehrin birçok noktasında görüldü. Karanlık gökyüzünü adeta gündüze çeviren şimşekler görüntülendi.

Araçlar zorlandı, uçuşlar aksadı

Öte yandan yağış nedeniyle trafikteki araçlar ve yayalar zor anlar yaşadı. Atatürk Havalimanı’nda da kimi uçuşlar geçici olarak aksadı.

Meteoroloji açıklamasına göre, yağışlar gece yarısına kadar devam edecek. Yağışlar özellikle Başakşehir, Eyüp, Sarıyer, Şişli, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerinde etkili oluyor.

AKOM’dan yeni uyarı

AKOM’dan saat 21.30 gibi yapılan yeni uyarıda, “Bir saat içerisinde yeni bir sağanak ve dolu yağışı etkili olacak. Yoğun yağışın Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası’nı etkilemesi bekleniyor” ifadeleri yer aldı.