Akademisyenlere operasyon: Dekan da aralarında çok sayıda gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi'nde görev yapan çok sayıda akademisyenin gözaltına alındığı iddia edildi.

Akademisyenlere operasyon: Dekan da aralarında çok sayıda gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Turgut Tarhanlı ve bir çok öğretim üyesinin bu sabah gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, gözaltına alınanlar arasında halen tutuklu bulunan Osman Kavala’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür’ün yöneticileri ve çalışanları da bulunuyor.

Buna göre, gözaltına alınan isimler arasında Anadolu Kültür’ün yönetim kurulu başkanvekili Yiğit Ekmekçi, yönetim kurulu üyesi Ali Hakan Altınay, genel koordinatörü Asena Günal ve danışmanları Çiğdem Mater ile Meltem Aslan da var. Gözaltına alınanlar ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

AA: OPERASYON KAVALA SORUŞTURMASI KAPSAMINDA

Operasyonun gerekçesine ilişkin henüz resmi açıklama yapılmazken Anadolu Ajansı operasyon kapsamında toplam 20 gözaltı kararı olduğunu ve şimdiye kadar 12 kişinin gözaltında bulunduğunu duyurdu. Ajansın haberine göre operasyon, Osman Kavala’nın tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında yapılıyor.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Operasyona ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Gözaltına alınan isimler Gezi’de yurt dışından profesyonel eylemciler getirttikleri (Duran adam, piyano çalan adam, kırmızılı kadın) iddiasıyla suçlanırken, Osman Kavala ile hiyeraşik bir düzen içinde hareket ettikleri ileri sürüldü.

Açıklama şöyle: