Ahmet Şık: Bu kadar kolay teslim olmanın en önemli sebebi örgütsüzlük

Ahmet Şık tahliyesinin ardından yeniden geldiği Cumhuriyet gazetesinde açıklamalarda bulundu.

Ahmet Şık: Bu kadar kolay teslim olmanın en önemli sebebi örgütsüzlük

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin yayın politikasının suçlama konusu edilerek yargılandığı davanın altıncı duruşmasında mahkeme Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve gazeteci Ahmet Şık hakkında tahliye kararı vermişti.

Cumhuriyet‘in aktardığına göre tahliyesinin ardından bugün gazetenin Şişli’deki merkezine gelen Ahmet Şık, burada yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Tutuklanırken de ortada hukuki bir karar yoktu, serbest kalırken de yoktu. Siyaset karar verdi tuıtuklanmamıza ve serbest bırakılmamıza. Bir kere herkez şunu bir kez görmeli.Türkiye bir hukuk devleti değil.En büyük Türk yalanı, Türkiye’Nin bir hukuk devleti olduğu ve yargının bağımsız olduğu… Türkiye’de hiç kimsenin, iktidar yanlıları da dahil olmak üzere, ne hukuki güvencesi var ne de can güvenliği. Bunun ayırdına vararak herkesin pozisyonunu alması gerekiyor. Medyanın bu kadar kolay teslim olmasının en baş aktörü olarak gazetecileri görüyorum. Bu kadar örgütsüz oldukları için, mesleğin onuruna, ahlakına sahip çıkmadıkları için. Medyanın susturulması demek toplumun susturulması demektir.

Bir kenara çekilmiş,izleyen ve kendisini kurtaracak kitleye seslenmek istiyorum;Ben sessizliğin bir sesi olduğuna inanıyorum. Ben o sesi duymak istiyorum.Herkes kulak kabartıyor ‘Ahmet Ne dicek, Murat ne diyecek,Cemal ne yapacak, Ayşe hanım ne diyecek? Ben de merak ediyorum, bu beklenti içindeki adamlar e yapacak, ne söyleyecek. Çünkü bu artık bir varlık yokluk savaşı. Bundan sonra çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacapğımızla ilgili bir savaş. Medyanın şu andaki hali de bunun en önemli cephesi.”