Adnan Oktar'ın avukatı tanıdık (!) çıktı

Müritleriyle birlikte dün gözaltına alınan gerici Adnan Oktar'ın avukatı, Reina Katliamı'nı düzenleyen Masharipov'un avukatı çıktı.

Adnan Oktar'ın avukatı tanıdık (!) çıktı

“Suç örgütü lideri” olduğu gerekçesiyle Adnan Oktar’ın gözaltına alınmasının ardından “Akıl sağlığı için Adli Tıp raporu gündemimizde değil” sözleriyle dikkat çeken avukatı Atanur Demir’in  2016 yılbaşı gecesi Ortaköy’deki eğlence merkezi Reina’ya düzenlediği saldırıyla 39 kişiyi katleden Abdülkadir Masharipov’un da avukatlığını yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin dün sabah düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Adnan Oktar’ın avukatı Atanur Demir özetle şu açıklamayı yapmıştı:

“Kaçarken yakalandığı haberi bilgisi doğru değil. Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir. Ancak gündemimizle böyle bir konu söz konusu değil. İleriki aşamada biz hukukçu olarak bunu değerlendiririz. Onunla ilgili bizim gözlemimiz önemli, müvekkilin talebi önemli, mahkemenin gözlemi, yargı makamlarını gözlemi önemli şuan gündemimizde savunma olarak böyle bir düşüncemiz yok.

‘İTİRAZ EDECEĞİZ’

Dosyada kısıtlılık kararı var. Belli deliller saklanabiliyor. Usule ilişkin belgelerle ilgili bir yasak var. Bunlar vekilden saklanamıyor. Bunları temin edeceğiz. İtiraz yoluna müracaat edeceğiz. Gözaltı kararına itiraz edeceğiz. Mal varlığına tedbir konulması kararlarının tamamına itiraz edeceğiz. Bunlarla ilgili Sulh Ceza Hakimliği çok kısa sürede karar verecek bunları da sizinle paylaşacağız.