Adnan Oktar'dan ilk açıklama: Operasyondan Tayyip Bey'in haberi yok

Adnan Oktar, gözaltına alınmadan hemen önce yaptığı açıklamada " Bu operasyondan Tayyip Bey'in de İçişleri Bakanının da haberi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Adnan Oktar'dan ilk açıklama: Operasyondan Tayyip Bey'in haberi yok

Kendisiyle birlikte 235 mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarılan Adnan Oktar, gözaltına alınmadan hemen önce ilk açıklamasında yaşananlardan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’nun bilgisinin olmadığını tahmin ettiğini söyledi.

Cumhuriyet‘in ulaştığı Oktar, seçimlerde Erdoğan ve AKP’yi desteklediklerini söylerken, “Biz vatanına milletine bağlı insanlarız. PKK’ye, vatan millet düşmanlarına operasyon yapılması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip Bey’in de İçişleri Bakanının da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım.” diye konuştu.

Adnan Oktar, kendisinin şu anda yolda olduğunu ve kendisiyle ilgili bir gözaltı kararı olup olmadığını ise bilmediğini söyledi.

Oktar yaptığı bu açıklamanın hemen ardından polis tarafından gözaltına alındı.

SAĞLIK KONTROLÜNE GÖTÜRÜLDÜ

Oktar gözaltının sağlık kontrolüne getirilirken kendisine “Nedne gözaltına alındınız?” şeklinde sorulan soruya “İngiliz devletinin oyunu bu” diye yanıt verdi. Oktar, “Çok ağır suçlamalar var hakkında” sözünü de “Yalan” diyerek yanıtladı.