Adnan Oktar'a yapılan 'siyasi ve askeri casusluk' suçlamasının arkasında ne var?

31 ayrı suçlama ile gözaltına alınan Adnan Oktar'ın İsrail'e "siyasi bilgi sattığı" iddia ediliyor.

Adnan Oktar'a yapılan 'siyasi ve askeri casusluk' suçlamasının arkasında ne var?

Dün sabah başlatılan operasyonla gözaltına alınan Adnan Oktar ve grubuna yönelik yöneltilen 31 suçlama arasında ‘Siyasi ve askeri casusluk’ olduğu da öğrenilmişti.

Milliyet’ten Ferit Zengin’in haberine göre, bu suçlamaya gerekçe oluşturan konu da, kendisini ‘cemaat’ olarak tanıtan sözkonusu yapının bazı ülkelere siyasi bilgi sattığı iddiası. İddiaya göre Oktar bu işi para karşılığında kiraladığı iki Azeri hacker ile gerçekleştirdi. Azeri hackerlara, hedefindeki kişilerin bilgilerini elde etmek için internet hesaplarını kırdıran Oktar’ın sonra bu bilgileri, İsrail haber alma teşkilatı MOSSAD mensubu bir İsrailli milletvekili üzerinden MOSSAD’a sattığı ileri sürüldü.

Polisin görüntüyle kayda aldığı ilişkide, Oktar’ın İsrailli milletvekiliyle İstanbul’da geçen yıl birkaç kez gizli görüşmeler yaptığı ve yüksek meblağlar üzerinden 2 hackerla temin ettiği bilgileri MOSSAD’a sattığı, soruşturmayı yürüten makamlarca iddia ediliyor. Araştırma ve soruşturmalarda yapıya başta İsrail olmak üzere yurt dışından yüklü miktarlarda para transferleri yapıldığı da öne sürülüyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/07/11/dosyasinda-31-suc-var-bu-yok-adnan-oktarin-evrimi-curuten-fosilleri-ne-olacak/