"Adil Öksüz paketlenip getirilecek, muhalefeti suçlamak için kullanılacak"

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün seçime az bir süre kala ortaya çıkarılarak, Akşener ve CHP'den bazı isimleri suçlamak için kullanılacağı öne sürüldü.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener’i ima ederek cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verenlerde ‘FETÖ taraması’ yapılması çağrısının yankıları sürerken, Hükümet’in Akşener ve kimi CHP’li isimleri ‘FETÖ’ ile suçlamak amacıyla Adil Öksüz’ü ‘paketleyip’ getireceğine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Can Ataklı, Saray’a yakın bir kaynağının kendisine “Seçime az zaman kala Adil Öksüz bir yerlerden paketlenip getirilmiş gibi gösterilse, sonra itiraflarda bulunup bazı CHP’li siyasetçileri ve özellikle Meral Akşener’i suçlasa ne olur?” diye sorduğunu aktardı,

Bahçeli’nin Akşener’e yönelik ‘öfkeli’ tavrını anlamakta zorlandığını belirten Ataklı, ‘Öksüz’ iddiasına ilişkin şöyle yazdı:

 

“Ben ‘kabul edemiyorum’ diyorum ama saraya yakın bir kaynağım Bahçeli’nin öfkeli çıkışlarından sonra aradı ve ‘Sakın şaşırma, seçime az kala çok büyük bir şey olabilir’ dedi. Ben de ‘Aynı endişeyi taşıyorum, ama dillendirmeye de çok çekiniyorum, çünkü bunu sohbette konuşmak bile çok riskli’ karşılığını verdim.

‘Yok’ dedi Ankaralı dostum ‘Sandığın gibi değil. Bu Meral Akşener’i cemaatle vurarak etkisiz hale getirmek için yapılabilir.’ Ardından da sesini sanki çok gizli bir şey söyleyecekmiş gibi alçaltarak ‘Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyor musun?’ diye sordu. Ne bileyim ben Adil Öksüz’ü.

‘Seçime az zaman kala Adil Öksüz bir yerlerden paketlenip getirilmiş gibi gösterilse, sonra itiraflarda bulunup bazı CHP’li siyasetçileri ve özellikle Meral Akşener’i suçlasa ne olur?’ diye akla ziyan bir soru daha sordu. Benzer dedikoduları daha önce duymuştum. Ama bunun Akşener’e karşı kullanılacağını duymamıştım. Haberin yeni tarafı bu.

Gerçi daha ilk günden bu yana Adil Öksüz’ün zaten MİT için çalıştığı, darbe için ‘provokatör ajanlık’ yaptığı, görevi bitince de bilinen bir yerde güvenlik altında tutulduğu söylentilerini duyuyordum. Bu açıdan bakınca bu kişinin sanki yabancı bir ülkede filmlere konu olacak bir operasyonla yakalanıp getirilmesi ile ilgili bir senaryonun kamuoyunda karşılık bulacağı da kesin.

Daha önce Avrupa ve Afrika’da yakalanıp getirilen FETÖ’cüler olduğu için senaryo inandırıcı da gelebilir herkese. Ankaralı saraya yakın kaynağım ‘Şimdi Bahçeli’nin hepimize saçma sapan gelen açıklamalarını bu gözle değerlendir. Bugün (ne diyor bu adam) der herkes yarın Adil Öksüz getirilip de bülbül gibi konuşmaya başlarsa (haklıymış meğer) denmeye başlanır’ dediğinde ister istemez ‘Böylesi bir ahlaksızlık yapılabilir mi?’ demişim. Ankaralı kaynağım ‘seçimde kimin ne kaybedeceğini gözünün önüne getir ondan sonra sor bu soruyu’ dedi ve ‘Haydi bugünlük bu kadar yeter’ diyerek telefonu kapattı.”