Aday mı mafya mı: Bucak imparatorluğunu kimse yıkamaz

MHP'nin Siverek Belediye Başkanı olan Mehmet Fatih Bucak, aşiret gücü ile ilçeye başka partiden kimseyi sokmayacağını söyledi.

Aday mı mafya mı: Bucak imparatorluğunu kimse yıkamaz

Güneydoğu’da özellikle Urfa ve çevresinde hakimiyetini sürdüren feodal düzenin temel unsurlarından olan aşiretler seçim öncesi mafyatik söylemlerle “propaganda” çalışmalarına başladı.

Düzen siyasetinin bölgede siyasi ve ekonomik çıkar ile oy devşirmek adına ilişkilerini sağlam tuttuğu bu yapılar arasında ölçek açısından en önde gelenlerden birinin de Bucak aşireti olduğu biliniyor. Aşiretin önde gelen isimlerinden biri olan Mehmet Fatih Bucak, dün itibariyle MHP’nin Urfa’nın Siverek ilçesi için belediye başkan adayı olarak gösterildi.

“SİVEREK’E SOKMAYIZ”

Bölgede 90’lı yılların başında PKK ile mücadele adı altında devlet eliyle silahlandırılan ve adı birçok faili meçhul cinayete karışmış olan Bucak aşireti lideri Sedat Bucak’ın da yeğeni olan Bucak, Güneydoğu TV canlı yayınına telefonla bağlanarak  “Ben oraya seçime gelmiyorum ölmeye geliyorum. Orada bu saatten sonra değil başka bir partinin arabası, Trump bile gezemez. Bucak imparatorluğunu kimse yıkamaz.” dedi. Aksi halde aşiretinin “küllerinden doğacağını” söyleyen Bucak, “Siverek’e sokmayız.” diye konuştu.

Diğer parti adaylarına seslenen Bucak, “Şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar. Gelir gelmez de ilk Karacadağ’a gidiyorum bakalım el mi yaman bey mi yaman hodri meydan. Bir yalancı olacaksın, mıymıntı sünepe olacaksın iki artistlik yapacaksın biz bunu yemeyiz. Biz çatlamış topraklara çatlamış ayaklarıyla basan bir insanız, biz seçime de gelmiyoruz bunu bilin. Ben ölmeye geliyorum. Babayiğit olan çıksın karşıma.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fatih Bucak, 2015 yılında Tayyip Erdoğan’ın Huber Köşkü’nde “ünlü”lerle düzenlediği iftar programının da davetlilerinden biri olmuştu:

Urfa’da 24 Haziran seçimler öncesinde de bir başka güçlü aşiret olan İzol’un sözcüsü, AKP ile “vekil” pazarlığı yapmıştı: