Adalet Bakanı Gül: Mehmetçik Afrin'de NATO'nun nöbetini tutuyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Afrin operasyonunda askerin "NATO'nun nöbetini tuttuğunu" söyledi.

Adalet Bakanı Gül: Mehmetçik Afrin'de NATO'nun nöbetini tutuyor

AKP Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik ÖSO destekli güçler eşliğinde devam eden askeri operasyonun ilk günlerinden itibaren Türkiye’nin NATO üyeliğinin ve operasyonda NATO sınırlarını koruma görevi üstlenildiğinin altını çiziyor.

Son olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) insan hakları ihlalleriyle ilgili Türkiye raporuna tepki gösterirken, Afrin operasyonuyla ilgili olarak da “Mehmetçik orada NATO’nun nöbetini tutuyor” dedi.

Partisinin yayın organlarından Kanal 7’de bir programa katılan Gül, AP’de kabul edilen ‘Türkiye’de Mevcut İnsan Hakları Durumu’ başlıklı karara ilişkin değerlendirmelerde bulunurken şunları söyledi:

“Avrupa Parlamentosu kendi işine baksın. Türkiye terörle mücadele ederken, DEAŞ’la mücadele ederken, Mehmetçikleri orada sınırda Türkiye’nin, NATO’nun, insanlığın nöbetini tutarken, Türkiye’ye hiçbir şekilde destek açıklaması yapmayanlar kalkıp Türkiye’ye laf söylemesin. Kalkıp bir başka kişinin Türkiye’nin yargı yetkisiyle ilgili ‘Şöyle olsun, böyle olsun, şunlar niye tutuklu, bunlar niye değil’ diye söylemesi asla kabul edilebilir bir şey değil.”

http://gazetemanifesto.com/2018/01/23/akpden-natoya-afrin-harekati-nato-sinirlarini-korumak-icin-fedakar-bir-adim/