ABD'yi Amerikan traşı yapmayarak 'protesto' ediyorlar

Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan 10 erkek berber ABD'ye 'tepki' göstermek için 'Amerikan tıraşı' yapmama kararı aldı.

ABD'yi Amerikan traşı yapmayarak 'protesto' ediyorlar

Başta AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP iktidarı Türkiye’nin bir ‘ekonomik savaş’la karşı karşıya olduğunu ve bu savaşın arkasında ABD’nin olduğunu öne sürerken, Washington aleyhinde şimdiye dek hiç bir somut adım atmadı. Trump yönetimine tepkiler ‘ABD ile müttefiklik ve NATO’da ortaklık’ hatırlatılarak sitemde bulunmaktan öteye gidemedi.

Türkiye sağının sadece lafta kalan ABD karşıtlığının yeni bir örneğini yaşadığımız şu günlerde, bazı berberler de tepkilerini ‘traş’ ambargosuyla gösterdi. Ordu’nun Ünye ilçesindeki 10 erkek berberi, ‘Amerikan tıraşı’ yapmama kararı alıp işyerlerinin camlarına ‘Amerikan tıraşı yapmıyoruz’ yazısı astı.

Amerikan traşı yapmama kararı veren ve 20 yıllık berber olan Ruhi Taş, “Amerikan tıraşını yasaklıyorum, Amerika’yı protesto ediyorum” dedi.

Berber Fatih Memiş ise, “Doların yükselişinden dolayı tepki göstermek amacıyla iş yerimizin camına yazı yazdık ve Amerikan tıraşının yapılmayacağını duyurduk. Müşteriler de bu tepkimizi olumlu karşıladılar” diye konuştu.

Ünye’de 10 yıllık berber olan Emrah Sül ise doların son dönemlerde artışı nedeniyle kendilerinin de duruma tepki göstermek istediklerini belirterk müşterilerinin bu durumu olumlu karşıladıklarını söyledi.