Abdullah Gül'den adaylık açıklaması

AKP'nin gözden çıkardığı önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüşlerini gazeteci Gürkan Hacır açıkladı.

Abdullah Gül'den adaylık açıklaması

Gazeteci Gürkan Hacır, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

CNN Türk ekranlarındaki “Gece Görüşü” programında konuşan Hacır, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Maslak’taki ofisinde ziyaret ettiğini, Gül’ün erken seçim beklemediğini ve seçimlerin zamanında, 2019 yılında yapılacağını düşündüğünü söyledi.

“CHP VE SAADET’LE GÖRÜŞMEDİM”

Hacır, Gül’ün kendisine, CHP ile 2019 seçimlerinde adaylık konusunda hiçbir görüşmesinin olmadığını yine aynı şekilde Saadet Partisi ile de görüşmediğini söylediğini açıkladı.

Gül’ün Maslak’taki ofisinde gerçekleşen randevu için bir de yorum yapan Hacır, “Abdullah Gül toplumsal bir mutabakat üzerinden aday olabilir” dedi.

“ABD’Yİ ANLAMIŞ DEĞİLİM”

Hacır, Gül ile dış siyaset üzerine de konuştuklarını belirterek, “ABD ile ilişkilerimizi sordum, Ankara’da ABD büyükelçisi yok dedim. Gül; ‘ABD yönetimi boşluk halinde. Şu an 45 ülkede büyükelçisi yok. Türkiye’ye özgü bir durum değil, bu ABD’deki yönetim zaafiyetine işaret ediyor. ABD ile ilişkiler konusunu da geçmişten günümüze değerlendirdiğimizde ben de hayretler içerisinde izliyorum ve anlaşılabilir bir durum olduğunu düşünmüyorum. ABD, Türkiye’yi nasıl bu kadar karşısına alır, anlamış değilim’ dedi” şeklinde anlattı.