‘ABD’nin yeni yaptırımları, Erdoğan’ı destekleyen sermaye gruplarını ve ‘Çılgın Projeleri’ hedef alabilir’

Bloomberg muhabiri Onur Ant, yeni yaptırımların hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘çılgın projeleri’ni yapan şirketler olabileceğine dikkat çekti.

‘ABD’nin yeni yaptırımları, Erdoğan’ı destekleyen sermaye gruplarını ve ‘Çılgın Projeleri’ hedef alabilir’

ABD ile Türkiye geriliminde daha sert yaptırımlar geleceğine dair beklentiler olduğunu ifade eden Bloomberg muhabiri Onur Ant, yeni yaptırımların hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘çılgın projeleri’ni yapan şirketler olabileceğine dikkat çekti.

‘200 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı’

‘Daha sert yaptırımların geleceğine dair beklentiler’ olduğunu belirten Ant, bahsi geçen yeni yaptırımların hedefinin “Erdoğan’ın ‘çılgın projeleri’ni yapan şirketler” olabileceğine dikkat çekti ve bu havalimanlarını, köprüleri ve Kanal İstanbul’u kapsayan projeler için 200 milyar dolardan fazla yatırım yapıldığını ekledi.

Erdoğan’ı destekleyen sermaye grupları hedef alınabilir

T24’ün aktardığına göre, Columbia Üniversitesi’nden Richard Nephew’ın değerlendirmesine de yer veren Ant, akademisyenin “ABD’nin Rusya’ya karşı izlediği yolu izleyerek Erdoğan’ı destekleyen büyük sermaye gruplarını hedef alabileceği” şeklindeki yorumunu aktardı.

Bloomberg muhabiri, Türk Lirası’nın ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırımlarından önce bile dolar karşısında yüzde 20 değer kaybettiğini, dolar üzerinden borç alan şirketlerin zor durumda olduğunu ve enflasyonun ‘kontrolden çıktığını’ söyledi.