ABD Savunma Bakanı: Türk askerlerine eğitime çok yakında başlayacağız

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD'li askeri personelin Menbiç yakınlarında Türkiye ile yürütülmesi planlanan ortak devriye görevi için Türk askerlerine üç gün içinde eğitim vermeye başlayacaklarını açıkladı.

ABD Savunma Bakanı: Türk askerlerine eğitime çok yakında başlayacağız

Türkiye’nin ABD emperyalizmiyle birlikte Suriye topraklarında meşru yönetime karşı ve uluslararası hukuka aykırı şekilde sürdürdüğü askeri faaliyetleriyle ilgili ABD Savunma Bakanı Jim Mattis yeni bir açıklamada bulundu.

Amerika’nın Sesi‘nin aktardığına göre, Mattis uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Menbiç bölgesinde Türk askerine eğitimlerin ne zaman başlayacağı sorusuna, “72 saat içinde diyebiliriz. Çok yakında, belki daha da yakında olabilir” yanıtını verdi.

Mattis, ABD ordusuna ait takım ve teçhizatın; eğitimleri verecek yetkililerle birlikte şu anda Türkiye’de olduğunu da belirtti.

İki ülkenin üzerinde anlaştığı Menbiç yol haritası uyarınca halen ABD ve Türk askerleri Menbiç yakınlarında “koordineli ancak birbirinden bağımsız” devriyeler yürütüyor.

Anlaşma kapsamında bundan sonraki aşamadaysa ise iki tarafın ortak devriye misyonları icra etmesi öngörülüyor. Ancak ortak devriyelerin başlamasından önce bir eğitim sürecinin olacağı daha önce açıklanmıştı.