ABD emperyalizmiyle Suriye'de 'gerginlik' yok!

ABD ile gerginlikler, Suriye'deki işbirlikçi politikada değişikliğe yol açmadı.

ABD emperyalizmiyle Suriye'de 'gerginlik' yok!

Türkiye’nin ABD ile yaşadığı gerilim, Washington yönetimi ile birlikte Suriye topraklarında meşru yönetime karşı ve uluslararası hukuka aykırı şekilde sürdürdüğü askeri işbirliğinde ‘sorun’ yaratmadı.

Dün ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in, ABD’li askeri personelin Menbiç yakınlarında Türkiye ile yürütülmesi planlanan ortak devriye görevi için Türk askerlerine üç gün içinde eğitim vermeye başlayacaklarını açıklamasının ardından bugün de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan da doğrulama geldi.

Bakan Hulusi Akar, Menbiç’teki “yol haritası ve güvenlik prensibi” doğrultusunda “Her iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki ortak eğitimlerin yakın zamanda başlaması öngörülüyor” dedi.

Akar açıklamasında “Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla icra edilen faaliyetlere planlandığı şekilde devam ediliyor. Bu çerçevede, müteakip safhada başlaması planlanan müşterek devriye faaliyetlerine yönelik olarak her iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri unsurları arasındaki ortak eğitimlerin yakın zamanda başlaması öngörülüyor.” ifadelerini kullandı.