ABD Dışişleri Bakanı: KDHC nükleer silahlarını dağıtırsa yaptırımları hafifletiriz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yakın vakitte ziyaret ettiği KDHC ile ilgili “Eğer KDHC nükleer silahlarını dağıtır ve programına son verirse, yaptırımları hafifletip ABD yatırımlarının yapılmasına izin veririz” dedi. Böylesi bir hamle karşılığında Amerikan özel sektörünün tarım ve elektrik odaklı enerji şebekesinin altyapısının oluşturulması için yatırımlar yapmasının önünün açılacağını ifade ettiği belirtilen M. Pompeo’nun yanı... View Article

ABD Dışişleri Bakanı: KDHC nükleer silahlarını dağıtırsa yaptırımları hafifletiriz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yakın vakitte ziyaret ettiği KDHC ile ilgili “Eğer KDHC nükleer silahlarını dağıtır ve programına son verirse, yaptırımları hafifletip ABD yatırımlarının yapılmasına izin veririz” dedi.

Böylesi bir hamle karşılığında Amerikan özel sektörünün tarım ve elektrik odaklı enerji şebekesinin altyapısının oluşturulması için yatırımlar yapmasının önünün açılacağını ifade ettiği belirtilen M. Pompeo’nun yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump’ın danışman olarak atadığı ‘şahin’ isim John Bolton’un da geçtiğimiz günlerde aynı şartlar karşılığında ABD’nin KDHC’ye ekonomik yardım yapabileceğini belirtmiş olması dikkat çekici.