ABD askeri uçağının mürettebatı 7 kilometre yükseklikte dondu

ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait bir uçağın mürretebatı, 7.6 kilometre yükseklikteyken uçakta meydana gelen bir arıza şiddetli bir şekilde dondu.

ABD askeri uçağının mürettebatı 7 kilometre yükseklikte dondu

ABD’nin başkenti Washington’dan Kaliforniya’daki bir üsse uçuş gerçekleştiren ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait EA-18G Growler uçağının mürretebatı, 7.6 kilometre yükseklikteyken iklimlendirme sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle şiddetli bir şekilde dondu.

Defense News‘in  haberine göre, ABD’nin Seattle kentinden 90 kilometre mesafede yaşanan olayda uçaktaki hava sıcaklığının eksi 30 dereceye düştüğü, uçak içi ve kokpitinin sisle, uçağın panelinin ise buzla kaplandığı vurgulandı.

Bunun sonucunda uçağın pilotu ve mühendisinin sis bulutları içinden göz gözü göremez hale geldiği ve uçuşun göstergelerini takip edemediği kaydedilirken, mürettebatın uçağı geri döndürmeye karar vererek Washington’daki üsse döndüğü belirtildi.

Dönmelerinin ardından hastaneye kaldırılıp muayene edilen pilot ve mühendisin cilt dokularında şiddetli donma belirtilerine rastlandığı ifade edildi.