AB Komisyonu başkan adayı Weber: Türkiye hiç bir zaman AB'ye üye olamaz

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı'na aday olan Alman politikacı Manfred Weber, "Türkiye, hiçbir zaman AB'ye üye olamaz" açıklamasında bulundu.

AB Komisyonu başkan adayı Weber: Türkiye hiç bir zaman AB'ye üye olamaz

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı’na aday olan Alman politikacı Manfred Weber, “Türkiye, hiçbir zaman AB’ye üye olamaz” açıklamasında bulundu.

Önümüzdeki yıl görevi sonlanacak olan Jean-Claude Juncker’ın ardından Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı’na aday olan ve Avrupa Parlamentosu’ndaki en büyük grup olan Hristiyan Demokrat Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) lideri Manfred Weber Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hollanda’da yayımlanan De Telegraaf gazetesine konuşan Weber, seçilmesi halinde Türkiye’nin AB üyeliği konusunun üzerine bir “kırmızı çizgi” çekeceğini belirtti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Weber,  Türkiye ile üyelik müzakerelerine son vermek istediğini “Komisyona başkanlık edersem, Türkiye’nin AB’ye üye olamayacağını söylemek gibi bir görevim var” sözleriyle ifade etti.

Manfred Weber, EPP tarafından onaylanması halinde AB Komisyonu Başkanlığı için en şanslı aday olarak görülüyor. Alman Başbakanı Angola Merkel’in de Weber’in başkanlığını desteklediği ifade ediliyor.