AB, Avrupa Parlamentosu ve Af Örgütü'nden Kaşıkçı açıklaması

Kaşıkçı cinayetinin Suudi Arabistan yönetimi tarafından kabul edilmesi üzerine Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ve Af Örgütü'nden ard arda açıklama geldi.

AB, Avrupa Parlamentosu ve Af Örgütü'nden Kaşıkçı açıklaması

Kaşıkçı cinayetinin Suudi Arabistan yönetimi tarafından kabul edilmesi üzerine Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ve Af Örgütü’nden ard arda açıklama geldi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamasında “AB Temsilcisi’nin (Federica Mogherini) de söylediği gibi bu olaya ilişkin detaylı bir adli soruşturmanın gerçekleşmesini istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

AP Başkanı: Acilen uluslararası soruşturma başlatılmalı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani de sosyal medyadan yaptığı açıklamasında “Acilen, Cemal Kaşıkçı’nın ölümüne ilişkin kanıtların incelenmesini sağlayacak titiz bir uluslararası soruşturma başlatılmalı” tepkisinde bulundu.

Af Örgütü: Kuşku duyulan makam tarafından soruşturma yürütülmemeli

Uluslararası Af Örgütü yetkilisi Rawya Rageh de konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bunun bir aklamaya veya olaya karıştığından kuşku duyulan makam tarafından yürütülen bir soruşturmaya dönüşmesinden kaygı duyuyoruz” sözlerine yer verdi.