400 işçinin çalıştığı Bekaert'te grev için geri sayım başladı

400 işçinin çalıştığı Bekaert İzmit Fabrikası'nda toplu sözleşme görüşmeleri ve arabulucu sürecinden anlaşma çıkmayınca işçilere grev yolu göründü.

400 işçinin çalıştığı Bekaert'te grev için geri sayım başladı

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın (BMİS) örgütlü bulunduğu çelik tel üreticisi Bekaert’in İzmit Fabrikası’nda, Haziran ayında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 400 işçinin çalıştığı fabrikada arabulucu sürecinden de bir sonuç çıkmayınca 22 Ekim tarihi itibariyle 60 günlük süre başladı. 60 günlük sürenin dolacağı 22 Aralık’a kadar bir anlaşma sağlanamazsa fabrikada greve çıkılacak.

İşveren ile 2 yıllık yapılacak olan toplu sözleşmede, sendikanın yüzde 32 zam istediği, işverenin ise sosyal haklar dahil yüzde 18 oranında bir artış için direttiği öğrenildi.

“GREVDEN BAŞKA YOLUMUZ YOK”

Grev seslerinin yükseldiği fabrikada geçtiğimiz salı günü toplu sözleşme süreciyle ilgili işçilere bilgilendirme toplantısı yapıldı. BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ve Şube Başkanı Telat Çelik’in de hazır bulunduğu toplantıya tüm işçiler katıldı. Burada yaptığı konuşmada, işverenin önerdiği yüzde 18’lik zam oranını kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, “Biz hakkımız olanı istiyoruz. Onların teklifini kabul etmemiz mümkün değil. İsteklerimizin karşılanmaması durumunda greve çıkmaktan başka bir yolumuz yoktur. Kimse bu konuda bir tereddüt yaşayacağımızı düşünmesin. Eski yıllarda bu fabrika hakkımızı almak için nasıl direndiğimizi cümle alem biliyor” dedi.