3. Havalimanı'nda işçiler kule vince çıkarak eylem başlattı

3. Havalimanı şantiyesinde ücretlerini alamayan işçiler kule vincine çıkarak eylem başlattı.

3. Havalimanı'nda işçiler kule vince çıkarak eylem başlattı

3. Havalimanı şantiyesinde ücretlerini alamayan işçiler kule vincine çıkarak eylem başlattı. Firma yetkilileri bölgeye jandarma çağırdı. Konuyla ilgili İYİ-SEN bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Seçim meydanlarında dünyanın en büyük havalimanın yapmakla övünenler inşaat işçilerin en temel hakkı olan ücretleri ödenmediğinde sesi çıkmıyordenildi.

İYİ-SEN’den açıklama

Konuyla ilgili İnşaat ve Yapı İşçiler Sendikası’nın (İYİ-SEN) yazılı açıklama yaptı. Açıklamanın tamamı şöyle:

3.Havalimanı şantiyesinin ana terminal binasının otopark girişi bölümünde inşaat işçileri ücretleri ödenmediği için kule vince çıktı. Sendika üyelerimiz kule vincin fotoğraflarını çekerek bizlere ulaştırdı.  Firma yetkilileri bölgeye jandarma getirerek fotoğraf çekmemizi ve sendikamızın üyelerinin bilgi almasını engellemektedir.

Kule vince çıkan işçiler ‘’paramızı istiyoruz’’ diyerek slogan atıyorlar.

Bu sabah Sakarya’nın Ferizli ilçesinde yapımı süren devlet hastanesi şantiyesinde ücretlerini alamayan işçi arkadaşlarımız kule vince çıkmıştı şimdi ise başka bir şantiyede aynı durum yaşanmaktadır.

Seçim meydanlarında dünyanın en büyük havalimanın yapmakla övünenler inşaat işçilerin en temel hakkı olan ücretleri ödenmediğinde sesi çıkmıyor.  3.havalimanı,  bizler açısından sicili bozuk onlarca işçi arkadaşımızın iş cinayetlerine kurban gittiği, en kötü koşullarda işçilerin barındığı bunlar yetmezmiş gibi ücretlerinin ödenmediği bir köle kampı.

Seçimlerde tüm siyasi partiler ‘’çılgın projeler’’ açıklayıp patronların cebini nasıl doldururuz diye yarışacağına biz işçilerin en temel hakkı olan yaşam hakkımıza ve emeğimize sahip çıkmaları gerekir.

Bugün birçok şantiyede bayram öncesi işçi arkadaşlarımızın ücretleri ödenmiyor, aç gözlü patronlar bizleri memlekete gönderecek otobüs ücretini dahi ödememektedir.

İnşaat işçileri bu köle düzenini örgütlenerek mücadele ederek değiştirecektir.

Sendikamızın üyeleri kule vince çıkan arkadaşlarımızla iletişim kurup mücadelelerine katkı koymak için elinden geleni yapacaktır.

http://gazetemanifesto.com/2018/06/12/ucretleri-odenmeyen-insaat-iscileri-kule-vince-cikarak-eylem-baslatti/