3. Havalimanında işçi koğuşlarına gece baskını

3. Havalimanında işçi koğuşlarına gece baskını

3. Havalimanında işçi koğuşlarına gece baskını

Dün sabah saatlerinde 3. havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler, şantiye sahasında kullandıkları servislerin yetersiz olması nedeniyle kitlesel eyleme başlamıştı. İşçiler “Yönetim istifa!” sloganlarıyla şantiye sahasında yürüyüş düzenlemiş ve mesaiye başlamadan direnişe geçmişti.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN)’nın aktardığı bilgiye göre, işçilerin koğuşlarına jandarma tarafından baskın düzenlendi.

Sendika üyelerinin aktardığı bilgiye göre, jandarma, koğuşlardan çıkmamaları ve telefonlarına bakmamaları konusunda işçileri tehdit ediyor.

 

Gece vakti şantiyeye ek TOMA’lar ve jandarma takviyesi yapılmış, polis ve jandarmanın operasyona hazırlandığı iddia edilmişti.

İYİ-SEN tarafından verilen bilgiye göre, jandarma ve polisler şantiyenin G bloğundaki koğuşlara giriyor. Koğuşlardan dışarı çıkanları ve görüntü almaya çalışanlara gözaltı tehdidi yapılıyor.

 

Şantiyedeki işçiler, gece yarısı operasyonunun G bloktan sonra H blok ile devam ettiği ve işçilerin gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Güncelleme 03.15

Şantiyedeki işçilerin aktardığı bilgiye göre, polis ve jandarmanın şantiyede gece yarısı operasyonu devam ediyor. Binlerce işçinin kaldığı şantiyede işçilerin koğuşlarından dışarı çıkmasına ve görüntü almasına izin verilmezken, dışarı çıkan işçilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Polis ve jandarma 3. havalimanı şantiyesini ablukaya almış durumda.

Güncelleme 03.30

İYİ-SEN üyesi işçiler gece operasyonunu şöyle aktardı: “Kaldığımız koğuşlar basıldı. Blok blok koğuşlara baskın düzenleniyor. Gözaltına alınanlar oldu. Binlerce işçi var ama kimse dışarı çıkamıyor. Bazı kapılar kırılarak içeri giriyorlar. Jandarmanın elinde bir liste var. Elindeki listeyle bizim şantiye giriş kartımız kontrol ediyor. Ellerindeki listenin gözaltına alınacaklar listesi olduğunu düşünüyoruz.”

Jandarma koğuşların kapılarını girerek işçileri gözaltına aldığı bilgisi paylaşıldı. İşte o görüntüler:

 

Jandarma koğuşlarda operasyonu sürdürürken özel harekat polisleri de zırhlı araçlarla Akpınar kampı önünde yığınak yapmış durumda.

Güncelleme: 03.50

Jandarma, gözaltına aldığı inşaat işçilerini otobüslere götürüyor.