3.havalimanında grev: Haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

3.havalimanında inşaat işçileri ödenmeyen ücretlerini almak için bu sabah grev başlattı.Konu ile ilgili İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası bir açıklama yayınladı.

3.havalimanında grev: Haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

3. havalimanında bu sabah  Alp Erdem Elektrik bünyesinde faaliyet yürüten Alesta firmasına bağlı çalışan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası(İYİ-SEN) üyesi inşaat işçileri tarafından grev başlatıldı.

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada ” Ücretlerimiz ödenmediği için bu sabah iş bırakma eylemi gerçekleştirdik. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.İnşaat işçisi köle değildir.” ifadelerine yer verildi.

İYİ-SEN’in açıklamasının tamamı şu şekilde;

“3.HAVALİMANINDA GREVDEYİZ

Şantiyeler biz işçilerin emekleri sömürülerek yükseliyor. Reklamlarda biz işçilerin emeğiyle gerçekleşen inşaatlar anlatılıyor. Patronlar yüzyılın projesini yapmakla övünüyor.

Patronlar şov yapmakta herkes patronların ve onların temsilcilerinin masallarını duymakta.

3.Havalimanı inşaatı biz işçilerin iş cinayetlerine kurban gittiği ve en temel hakların patronlar tarafından gasp edilip biz işçilerin sefalete mahkum edildiği yer.

Sömürü çarklarının en ağır işlendiği 3.havalimanı şantiyesinde bizler Alp Erdem Elektrik bünyesinde faaliyet yürüten Alesta firmasına bağlı çalışan inşaat işçileri olarak ücretlerimiz ödenmediği için bu sabah iş bırakma eylemi gerçekleştirdik.

Firma yetkilileri haklarımızı ödemeyerek bizleri şantiyeden kovmaya çalışıyor. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

İnşaat işçisi köle değildir.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI”