24 Haziran 'fetva'sını verdi: Ölüm tecrübe edilemez

AKP'li ilahiyatçı Hayrettin Karaman, mevcut iktidarın güç kaybını "ölüme" benzeterek "gaflete düşmeme" çağrısı yaptı.

24 Haziran 'fetva'sını verdi: Ölüm tecrübe edilemez

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görüşlerinin dikkate alınması nedeniyle “Erdoğan’ın fetvacısı” olarak nitelenen Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman, son köşe yazısını 24 Haziran seçimlerine ayırdı.

Yazısında “Allah’ın 1950’lerden bu yana birkaç hayırlı kuluna iktidar nasip ettiğini” öne süren Karaman, “Kanaatim ve inancıma göre bu kulların, hizmet ve kazanım bakımından en hayırlısı Recep Tayyip Erdoğan olmuştur.” diye yazdı.

‘FİTNE’ UYARISI

AKP’liler arasında cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a, milletvekilliği seçiminde ise başka partiye oy verilmesi yönünde çıktığı öne sürülen eğilimle ilgili ‘fitne’ uyarıları Hayrettin Karaman’ın yazısında da yer buldu.

“Ne imiş? Bu iktidar şımarmış, maneviyatını kaybetmiş, içlerine sokulabilmiş sinekler yüzünden kamu menfaati zarar görüyormuş, yanlışlar yapılıyormuş…” diyen Karaman, “Diyelim ki, bunlar kısmen doğru tespitlerdir. Bu hareketin lideri ve asıl kadrosu hala hayırlı olma niteliklerini korumuyor mu? Bence koruyorlar. Madde ve manada kazanımlar devam etmiyor mu? Herkes biliyor ki, ediyor. Ufukta, hizmete talip olarak daha hayırlı bir lider ve kadrosu görülebiliyor mu? Kesinlikle hayır. İç ve dış düşmanlar bu iktidarı devirmek için plan üstüne plan, kumpas içinde kumpas kuruyorlar mı? Uykuda olmayanlar bunu da açıkça görüyorlar.” iddiasında bulundu.

‘ÖLÜM’ UYARISIYLA ÇAĞRI

Yazısının sonunda Erdoğan ve AKP’nin iktidarının olmadığı bir Türkiye için ‘ölüm’ benzetmesi yapan Karaman,  “Ölüm tecrübe edilemez ve son pişmanlığın faydası yoktur.” derken, “Bizim insanımız oyunu kullanırken bu defa da gaflete düşmeyecek, Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı, partisini de iktidar yapacaktır; bu ümit ve dua ile yolumuza devam edelim vesselam.” ifadeleriyle 24 Haziran fetvasını verdi.