22 kişinin ölümüne sebep olan kamyon sürücüsü ehliyetsiz ve sabıkalı çıktı

İzmir'de, kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu göçmenleri taşıyan kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçtu. Kamyonun ters döndüğü  kazada, 22 göçmen öldü, aralarında sürücünün de bulunduğu 13 kişi ise yaralandı.

22 kişinin ölümüne sebep olan kamyon sürücüsü ehliyetsiz ve sabıkalı çıktı

İzmir’de, kasasında Yunanistan’ın Samos Adası’na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu göçmenleri taşıyan kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçtu. Kamyonun ters döndüğü  kazada, 22 göçmen öldü, aralarında sürücünün de bulunduğu 13 kişi ise yaralandı.

Kazadan yaralı kurtulan kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz, hastane polisine verdiği ilk ifadede, kazanın olduğu Kısıkköy bölgesinde ise önüne beyaz aracın çıktığını, çarpmamak için ani hareket yaptığını ve kavşakta kontrolü kaybederek, dereye uçtuğunu söylemişti.

Kazaya karışan Yılmaz’ın çeşitli suçlardan poliste suç kaydının bulunduğu inceleme sonrası ortaya çıktı. Sürücünün kamyon kullanabilmek için gerekli ‘C sınıfı’ ehliyeti olmadığı, yalnızca otomobil kullanabileceği ‘B sınıfı’ ehliyeti olduğu da tespit edildi.

İlk belirlemelere göre, Yunanistan’ın Samos Adası’na geçmek üzere insan tacirleri ile anlaşan yabancı uyruklu göçmenlerin, İç Anadolu Bölgesi’nden kamyonla alındıkları, Menderes ilçesi sahilinden tekneye binmeyi planladıkları öğrenildi.

Kazanın görgü tanığı Mehmet Eker, olay yerinden aracıyla geçerken, yol kenarında yaralı birini gördüğünü söyledi. Eker gördüklerini, “Ben sabah saatlerinde, Konak’a doğru gidiyordum. Köprü üzerinden geçerken, yol kenarında biri, aracımı durdurmak istedi; ama ben durmadım önce. Sonra az ileride durdum. Camı açtım, ‘Kaza yaptım, yaralıyım. Beni Yeşilyurt’taki hastaneye götür’ dedi. Ben de o yöne değil; Tepecik’teki hastaneye götüreyim, dedim. Kabul etmedi. Sonra ‘İleride polis var, istersen onlara söyleyelim; aracı çekerler, mağdur olmasın’ dedim. ‘Tek yaralı benim, beni ileride bir taksiye bindir’ dedi. Ben de Karabağlar’da taksiye bindirdim. Yaralı durumdaydı, kendisi aracın şoförüymüş. ‘Tekim’ dediği için ben de kaza yerine bakmadım” diye anlattı.

22 kişinin hayatını kaybettiği kazada, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 9’unun çocuk 2’sinin ise yetişkin olduğu öğrenildi. Vücudunda kırıkların olduğu tespit edilen yaralı çocukların, DEÜ Çocuk Acil Servisi’ndeki tedavileri devam ediyor.

DEÜ Yetişkin Acil Servisi’nde ise biri kadın iki göçmenin olduğunu öğrenildi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yaralılardan birinin hamile olduğu ve ameliyata alındığı bildirildi.

Kazanın meydana geldiği yerde çok sayıda lastik bot olduğu görüldü.