16 yaşındaki lise öğrencisi Cansu'yu öldüren sanığa 24 yıl hapis cezası

Cansu Çaptı'yı sokak ortasında pompalı tüfekle öldüren tutuklu sanık 17 yaşındaki Mehmet A.K.'nın yargılandığı dava karara bağlandı

16 yaşındaki lise öğrencisi Cansu'yu öldüren sanığa 24 yıl hapis cezası

Bağcılar’da geçen yıl barışma teklifini kabul etmemesi üzerine eski kız arkadaşı 16 yaşındaki Cansu Çaptı’yı sokak ortasında pompalı tüfekle öldüren tutuklu sanık 17 yaşındaki Mehmet A.K.’nın yargılandığı dava karara bağlandı. Sanık Mehmet A.K. son sözünde olay nedeniyle pişman olduğunun belirtti. Öldürülen genç kızın annesi Fatma Çaptı “Kızım Lise 1. Sınıf öğrencisiydi. Kızım mezarda yatarken sanığın az ceza almasını istemiyorum, sanığın hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Sokağa çıkıp kızımın yaşıtlarını gördüğümde hala dayanamıyorum” diyerek mahkeme heyetine seslendi. Mahkeme heyeti, “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan olay tarihinde 18 yaşından küçük olması sebebiyle sanığı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa verilen cezada “Haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi ise uygulanmadı.

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu Suça Sürüklenen Çocuk Sanık Mehmet A.K., ve taraf avukatları hazır bulundu. Öte yandan hayatını kaybeden Cansu Çaptı’nın annesi Fatma Çaptı da duruşmaya ‘şikayetçi’ sıfatıyla katıldı.

“KIZIM MEZARDA YATARKEN SANIĞIN AZ BİR CEZA ALMASINI İSTEMİYORUM”

Anne Fatma Çaptı kızının sözlü ya da nişanlı olmadığını belirterek, “Kızım Lise 1. Sınıf öğrencisiydi. Kızım mezarda yatarken sanığın az bir ceza almasını istemiyorum. Hakettiği hakettiği cezayı almasını istiyorum. Sokağa çıkıp kızımın yaşıtlarını gördüğümde hala dayanamıyorum. Olay sebebiyle ailem perişan oldu” ifadelerini kullandı.

Şikayetçi Çaptı Ailesi´nin avukatı Orkun Ayhan da sanığın eylemi tasarlayarak gerçekleştirdiğinin sabit olduğunu belirterek, “Sanığın maktül ile sözlü olduğu yönündeki savunmalarının tanık ve müvekkilin beyanları ile doğru olmadığı ortaya konulmuştur. Sanık daha önce arkadaş olduğu maktul ile ayrılmasını hazmedemeyerek tasarlamak suretiyle eylemi gerçekleştirmiştir. Sanığın herhangi bir indirim maddesi uygulanmaksızın cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Son sözü sorulan sanık Mehmet A.K. da “Olay nedeniyle pişmanım, tahliyemi istiyorum” dedi.