14 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan 7 kişi tutuklandı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili olarak 1'i Türk, 6'sı Suriyeli 7 kişinin tutuklandığını, 3 kişinin ise arandığını açıklandı.

14 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan 7 kişi tutuklandı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili olarak 1’i Türk, 6’sı Suriyeli 7 kişinin tutuklandığını, 3 kişinin ise arandığını açıklandı.

Olaya tepki gösterilmesi üzerine kentte çıkan olaylarda 5 kişi gözaltına alındı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Geçen salı günü, Kale Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan ihbar ve müracaatta, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik 10 kişinin nitelikli cinsel istismar suçunu işledikleri iddia edildi. Bunun üzerine derhal, Kale Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Mağdurun cinsel istismara dair raporları aldırıldı. Beyan doğrultusunda şüphelilerden 1’i Türk vatandaşı, 6’sı ise Suriye uyruklu olmak üzere toplam 7 kişi yakalandı. Bu kişiler, Kale Sulh Ceza Hakimliği’nce, sorgularının ardından tutuklandı. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer 3 kişinin ise kimliklerinin tespiti ve yakalanmaları için çalışmalar sürüyor.”