10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği kapatıldı!

IŞİD’in 10 Ekim tarihinde Ankara Garında düzenlediği katliam sonrası, mağdur ailelerince kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği kapatıldı!

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği kapatıldı!

10 Ekim Ankara katliamı sonrası yaralılar ve katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri tarafından kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kapatıldı. Dernek Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, kararın hukuki olmadığını ve sürecin bu aşamaya gelmesinde başka saiklerin etkisi olduğunu belirtti.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği hakkında, Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kapatma kararı verildi. 10 Ekim Ankara Katliamı sonrası yaralılar ve hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından kurulan Dernek, iki yıldan fazla süredir hem 10 Ekim katliamını unutturmamak, hem katliamın aydınlatılması hem de hak arayışını büyütmek için çalışmalarını sürdürüyordu. Kapatılma kararına ilişkin görüştüğümüz katliamda yaşamını yitiren avukat Uygar Coşgun’un eşi Dernek Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun tüzükteki teknik eksikliklerden dolayı Ankara İl Dernekler Masası tarafından dava açıldığını söyledi. Bu süreçte iki kere revizyon yaptıklarını belirten Coşgun, Mahkemenin usulde sıkıntı bulduğunu ve ikna olmayarak kapatma kararı verdiğini kaydetti. Coşgun, kararın hukuken doğru bir karar olmadığını belirterek, sürecin bu aşamaya gelmesinde başka saiklerin etkisi olduğunu düşündüğünü söyledi. Coşgun, “Başından beri savunduk. Yargılamanın hakkaniyetli işlemediğini düşünüyoruz. Anayasaya, yasaya aykırı olmadığı sürece esasa etkili olmayan teknik eksiklikler her dernekte var. Duruşmada açıklamamızı layıkıyla yaptık. Haksız bir karar oldu. Kötü hissediyoruz” dedi. Bu kararın kendilerini daha fazla kamçılayacağını vurgulayan Coşgun, kendilerini yollarından alıkoyamayacağını belirtti. Coşgun, “Derneğimizin misyonu başka bir yerdeydi. Acılarımızı sağaltmanın, 10 Ekim katliamı sonrası bir araya gelmemizin de bir aracıydı. Örgütlü olarak yan yana yürümeye devam edeceğiz” dedi. (Evrensel)