'Zorunlu' KKTC vatandaşı olan Egemen Bağış'tan açıklama

AKP'li eski bakanlardan Egemen Bağış, KKTC vatandaşı olması sonrası çıkan iddialar üzerine açıklama yaptı.

'Zorunlu' KKTC vatandaşı olan Egemen Bağış'tan açıklama

17-25 Aralık operasyonlarında adı sıkça geçen AKP’li eski bakanlardan Egemen Bağış, KKTC vatandaşı oldu. Bağış’a vatandaşlık teklifini bizzat KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ün yaptığı öğrenilirken, yapılan işlemin Yurttaşlık Yasasının “Yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulu’nca zorunlu görülenler” hükmünü taşıyan 9. maddesi uyarınca yapılması dikkat çekti.

Bağış konuyla ilgili ilk açıklamayı Posta’dan Alev Gürsoy Cimin‘e yaptı. Bağış, yapılanın tamamen Türkiye’nin bilgisi ve desteğiyle olduğunu belirtirken “KKTC’nin de vatandaşı olmamın arkasında da kimse bir şey aramasın saçma sapan komplo teorileri üretilmesin” diye konuştu.

İşte o açıklama:

“Ben bu olayı zaten sosyal medya hesabım twitterda da duyurdum. Türkiye’den birçok kişi çifte vatandaşlık alıyor KKTC‘ye destek olmak için. Yavru vatanımızı zaten yıllarca ben savundum. Uluslararası platformda, Avrupa Parlamentosu’nda, Avrupa Birliği’nde, konseyde, komisyonda, KKTC’de bir üniversitenin mütevelli üyesiyim o yüzden de sık gidip geliyorum. Başbakan da dostum onun da davetiyle, ben de öyle bir başvuru yaptım, tamamen Türkiye’nin bilgisiyle, desteğiyle. Zaten Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti vatandaşlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi izni olmadan verilemeyen bir ayrıcalık. Kutlayanlara teşekkürler..

Her dil uzatana one minute dedim

Uluslararası sivil toplum kuruluşlarında ve siyasi ortamlarda ömrüm boyu savunduğum ve ilk kez TC’ye ek olarak vatandaşlığını kabul ettiğim devlet olan KKTC’nin doğum günü kutlu olsun. 15 yaşımda New York’ta Birleşmiş Milletler önünde defalarca rahmetli Denktaş’a destek gösterilerine katıldım, Amerika’daki topluma liderlik ederken KKTC’yi savunan toplantılar organize ettim. Eşimle tanıştığımda beraber ilk katıldığımız etkinlik KKTC’nin Cumhuriyet Bayramı balosu idi. Siyaset yaparken 15 yıl boyunca KKTC’ye her dil uzatana “one minute” dedim. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıma ek olarak KKTC’nin de vatandaşı olmamın arkasında da kimse bir şey aramasın saçma sapan komplo teorileri üretilmesin.”