'Yüzde 50+1 için bedelli askerlik geliyor'

MHP desteğine rağmen anketlerde beklenen oyun altında kaldığını gören AKP'nin bedelli askerlik adımı atmaya hazırlandığı öne sürüldü.

'Yüzde 50+1 için bedelli askerlik geliyor'

2019 seçimleri öncesinde MHP ve bir kısım sağcı partinin desteğini alan AKP’nin buna rağmen anketlerde yüzde 50’yi bulamaması üzerine kitlesel oy gücüne sahip kesimlerin desteği için bazı adımlar atmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan‘ın iddiasına göre, bu yönde atılacak adımlardan birinin de bedelli askerlik olması bekleniyor.

Takan’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Sarayın, Bahçeli’nin önerilerine soğuk tutumunun devam ettiğini son İstanbul zirvesinin ardından dile getirmiştim. Erdoğan, grup toplantısında da mesaj vermeyince iktidar kulislerini yokladım. AKP Genel Başkanı, Bahçeli’nin kafa karıştıran, alfabemizin çeşitli harfleriyle süslediği (!) ittifak formüllerine hâlâ uzak duruyor. Ancak net bir talimat vermiş partililerine; “bu süreçte Bahçeli’yi kızdıracak konuşmalardan uzak durun…” Anketlerden gelen sonuçlarda Cumhurbaşkanlığı için 50 artı 1’i bulamadığını gören ve ittifak formüllerine temkinli yaklaşımını sürdüren R. Erdoğan ne planlıyor?.. Saray kaynaklarından şu bilgiye ulaştım;

“Kitlesel oya sahip olan kesimleri dikkate alan bir kısım çıkışlar yapılacak.

–Bedelli askerlik.

–Taşeron işçiler. (Dün grup toplantısında açıkladı-aht-)

–Cezaevlerinin ve mahkûmların durumu. Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması; 2 ya da 4 yıla çıkarılması. (FETÖ hariç adli mahkûmlar.)

–Yaştan dolayı emeklilik.”

Bu maddelerin sayısının artırılması için üzerinde çalışmalar devam ediyor.”