Vize yasağı resmen başladı

ABD ve Türkiye'nin karşılıklı vize yasağı uygulaması dün akşamdan itibaren başladı.

Vize yasağı resmen başladı

ABD ve Türkiye’nin karşılıklı olarak vize başvurularının süresiz askıya alınmasının ardından dün akşam saat 22.00 itibariyle ABD’den Amerika pasaportu ile direk gelecek yolcular için vize yasağı başladı.

Yasaklar kapsamında ABD’den Türkiye’ye gelen yolculara dün saat 22.00 itibariyle sınır kapılarında vize verilmeyeceği açıklandı. Dün akşam tam anlamıyla başlanan yasaklarla birlikte hiçbir ABD vatandaşına sınır kapılarında ve konsolosluklarda vize verilmeyecek. Yasak kapsamında ABD’den Türkiye’ye gelecek sporcular da vize alamayacak. Transit olarak Türkiye gelen ABD vatandaşları ise bugün akşam saat 22.00’den sonra Türkiye’ye giriş vizesi verilmeyecek.

THY yolcularına açıklama

Karşılıklı vize yasaklamasının ardından THY yolcularının mağdur olmamaları için bir açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye’den Amerika’ya ve Amerika’dan Türkiye’YE seyahat edecek Türk pasaportlu veya Amerika pasaportlu yolcuların 09 Ekim 2017’den önce alınan biletleri için 31 Ekim 2017 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla; Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecekleri, hiç kullanılmamış biletlerin ücret iadesi yapılabilecekleri, kısmi olarak kullanılmış ve/veya seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait ücret iadesini yapılabilecekleri belirtildi.