VİDEO | Narmanlı Han yağmasının AKP'li mimarından skandal Ahmet Hamdi açıklaması

İstiklal Caddesi'nin tarihi binalarından Narmanlı Han'ı 'restore' eden mimar, binayla özdeşleşen Ahmet Hamdi Tanpınar'ın anısına saygısızlık etti.

VİDEO | Narmanlı Han yağmasının AKP'li mimarından skandal Ahmet Hamdi açıklaması

Beyoğlu’nda bir çok usta yazar ve şaire ev sahipliği yapan İstiklal Caddesi’nin önemli kültürel varlığı tarihi Narmanlı Han, İstanbul’da bir çok tarihi bina ve mekanla aynı kaderi paylaşarak sermayenin hizmetine açılmıştı.

2015 yılında koruma kurulu tarafından onaylanan ‘restorasyon’ projesi, büyük tepkiler almasına rağmen başlatılmış, 186 yıllık tarihi yapı içindeki bazı bölümler yıkılmış, avluda bulunan ağaçlar ise sökülmüştü.

Geri dönülemez tahribatlara yol açılacağı ve kimliğine zarar verileceği uyarılarına rağmen, Erkul Kozmetik’in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil’in sahibi Tekin Esen’e 57 milyon dolara satılarak yağmaya açılıp içine dükkanlar ve lokantalar inşa edilmesine izin verilen Han’ın ‘restorasyon’unda son aşamalara gelinirken, ‘proje’nin mimarı AKP’li Sinan Genim skandal bir açıklamaya imza attı.

Habertürk’ün Narmanlı Han bahçesinde yaptığı canlı yayında konuşan Genim, Ahmet Hamdi Tanpınar, Aliye Berger, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Firsek Karol, Neş’et Atay gibi sanatçı ve yazarların uzun yıllar ikamet ettiği tarihi bina için “‘Ev diyorsunuz diyorsunuz ama tek göz bir oda. Ahmet Hamdi Tanpınar burada yaşadı’ demek utanç verici” ifadelerini kullandı.

Sinan Genim, 2009 yılında AKP’nin Kadıköy Belediye Başkan adayı olmuştu.